Att öva sig i tacksamhet

Eftersom livet bjuder på så mycket upp och nedgångar så tror jag man har mycket tillbaka om man tränar sin hjärna i tacksamhet. Livet blir så mycket lättre under en tuff period om man kan känna tacksamhet för bara en liten sak som händer. Jag tänker också att det var så viktigt under Elins långa och tuffa sjukdom att varje dag hitta dessa glädjeämnen för att orka.
När man övar sin hjärna i tacksamhet så övar man också bort oro. Den Lotta som jag var i somras en tid var inte den Lotta jag är van att vara och det var väldigt tufft. Jag är så glad nu att jag känner igen mig själv igen och att jag känner så stor tacksamhet över att vad som än händer nu även om jag har konstiga symptom. Jag mår bra psykiskt och kan styra mina tankar till glädje och tacksamhet.
Ikväll kan jag sitta här vid datorn och skriva till er, idag isar inte ögonen lika mycket utan sitter mer över näsan så som det var när det började det här konstiga. Men jag känner ändå tacksamhet att jag fick åtminstone den här dagen att slippa det i ögonen, jag vill känna hopp att det kommer bli bra.
Ska jag gå omkring med mitt huvud vill ha en glad hjärna så mycket som bara går.
Nu är vi i stugan, Jag har städat och plockat ordning här och Kalle lagar mat och jag ska snart duscha och hoppa i myskläderna. En dag i taget.
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Att öva sig i tacksamhet”

    1. Hej Ulla, vi har varit sjuka alla i familjen i samma sak så det är inga probnlem för mig med ljus och hyacinter osv däremot tål inte min man dessa , han är allergisk så jag får inte ha starka ljus framme så mycket. Kram Lotta

  1. Känner du någon skillnad i mående över dagen och/eller om du är i olika miljöer, inomhus/utomhus? Jag får liknande symptom av parfymerade produkter, sköljmedel, vissa kemikalier m.m. så tänker att det kanske är nåt som du inte tål.
    Kram till dig!

    1. Hej, jag känner inget konstigt över sånt, det har inget med allergi att göra. Detta sitter inne i huvudet, troligtvis neurologiskt sa doktorn så därför är det viktigt att utreda med scanning av huvud, ögon och gräva djupare med fler prover. Det jag har sitter inte i vanliga halsen man säger så, det är svårt att förklara, Inne i hjärnan 🙂 Jag mår bara lite bättre första timman på dagen när jag fått sova. Kram Lotta

  2. Jag hade skrivit många klokheter som jag raderade… Jag vet att Du har alla svar inom dig så jag skickar en stor virtuell KRAM! ❤️️🤗✨

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *