Solrosbröd

Idag blev det ett sent inlägg för jag har farit runt och klippt gräset och fixat mina naglar m.m.
Här är lite tips på solrosbröd, jag har haft rivet äpple i denna,  men man kan välja hur man vill göra.
Recept Ica
50 g jäst 
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 dl rostade solrosfrön (1 dl motsvarar ca 60 g)
12 dl vetemjöl special

avsedd för 1 stort bröd.

Sätt ugnen på 225°C.
Smula jästen i degbunken och rör ut den med lite av vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt, solrosfrön samt vetemjölet lite i sänder. Arbeta degen kraftigt med degkrokarna – den blir något lösare än annan bröddeg.
Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
Arbeta degen på nytt med degkrokarna i bunken och häll upp degen på bakpappersklädd plåt. Strö mjöl på degen och forma till ett runt bröd.
Låt jäsa i 20-25 minuter på plåten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Solrosbröd”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.