Mer tid för återhämtning

Ju äldre jag blir och efter allt som hänt så har jag märkt att jag behöver mycket mer tid för återhämtning. Om jag är borta på något så tar det extra lång tid att göra saker efter det. Vissa dagar har jag massor av fart och ork och vissa dagar klarar jag inte lika mycket jobb. Att åka bort innebär ofta att jag får jobba ifatt innan och det blir lite stressigt för mig även om jag fixar det nu.
Jag hör ofta om kvinnor i min ålder som har det svårt med stress och får sjukskriva sig osv. Innan Elin blev sjuk och jag aldrig hade varit i den situationen så var det svårt att förstå hur trött kroppen kan bli. Men nu när man upplevt det själv så känner man också tydligt hur mycket man man klarar av på en dag.

Man vill ju så gärna orka allt som man gjort tidigare men det gör man inte alltid. Min kropp känns inte som kola längre, men jag måste ändå varje dag känna efter vad jag klarar av. Nu ska jag ha en riktigt härlig helg med mina tjejer men sedan blir det att känna efter igen vad kroppen säger. Jag vet att kroppen ibland reagerar och blir trött långt efter man har gjort saker så det gäller att varje dag vara öppen på alla signaler i vägen för att bli lite mer stark. Vägen dit är ofta långa perioder av återhämtning och mindre bokat så därför passar det bra att Kalle får jobba mer nu och jag blir mer hemma.

Hur hittar du tid för återhämtning?
Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Mer tid för återhämtning”

  1. För mig är 3 pass i veckan på gymmet en form av återhämtning, och nån kväll i veckan utan några planer alls. Sååå skönt!
    Trevlig helg ☀️🌺

  2. Jag återhämtar mig i naturen. Promenader eller nu på hösten att plocka svamp. En liten stund i skogen brukar hjälpa mot det mesta! Sen gör jag keramik, det ger energi. Tack för fin och inspirerande blogg!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *