Det är nu som livet är här

Jag kliver upp ur sängen och det är tyst i huset, båda barnen har sovit borta och tanken slår mig att så här kommer det bli, om några år är det han och jag och det känns tyst men bra. Jag kommer ta mig igenom det med och Kalle och jag har så mycket saker kvar vi vill göra.
När folk undrar om det inte blir mycket att sköta med odlingar, stor tomt, stor hus m.m så tänker jag att min arbetstid spenderar jag här, jag fick förmånen till det och jag har all tid i världen just nu. Den dag vi tycker det är tungt, stort och vill göra annat flyttar vi, hur svårt kan det vara. Jag vet inte vad framtiden väntar, kanske en lägenhet i stan, en sommarstuga vid havet, ett hus utomlands, eller bygga hus borta vid orangeriet och stycka av tomten eller om vi ens lever den dagen. Jag kanske inte lever om 5 år, så jag lever idag. För mig är inte livet självklart längre efter Elins leukemi, det är en gåva som någon har gett till mig som jag får de dagar jag får.
För mig och för oss är det viktigaste att leva idag, att göra allt vi vill och drömmer om, att våga och inte ångra. Jag har inga problem med att ändra mig eller misslyckas. Jag har inga problem med att göra annat den dagen jag vill det. Det enda jag har problem med är att inte våga, leva , ha roligt, pröva och leva idag. Det nu som livet är här och det är nu som jag är frisk och det tänker jag ta tillvara på. Jag kommer ändra mig hundra gånger vad jag gillar, men det är så livet är. Man blir äldre, man får andra intressen men det är bara följa med.
Jag tar mitt kaffe vid orangriet och tänker det blir mycket härligt jobb här borta idag. Men först ska jag städa köket, brygga mig en till kaffe och njuta lite till innan det blir för varmt ute. Om en stund vaknar Kalle och då är det han och jag.
Hoppas du får en underbar dag, det ska jag ha
(Gabriellas sång)

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått………….

Kram Lotta
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Det är nu som livet är här”

 1. Du skriver så fint och talande. Mina ungdomar har precis flyttat hemmifrån och det är bra det med fast annorlunda och en omställning. Njut av dem en stund till ♥️♥️♥️♥️♥️

 2. Alldeles rätt att det gäller att ta tillvara den dag som är. Inte så lätt alla gånger. Lätt hänt att man oroar sig för sånt som kanske kan hända. Jag försöker så gott jag kan.

 3. Du skriver så fint Lotta. Ett tag sedan jag skrev hos dig men kan verkligen skriva under på detta. Vår son flyttade i vintras, å så vuxen han blivit sedan dess! Som jag saknar ibland våra barn-hemma-år men vi tar oss framåt med nya intressen – liksom inget msn kan föreställa sig innan att man kan få. Jag började spela golf och vi köpte MTB cyklar jag och maken. Är så kul! Jobbar mycket, hinner inte alls med trädgårdsodlingar utan fokuserar på krukor. Det är en acceptans att känna att det inte går att göra allt, samtidigt, samma år. Nu är nu och bäst att njuta av det innan det blir då 🙂 kram

 4. Lotta, läser alltid dina inlägg,brukar din blogg som en bok. Går tilbaka, och läser några av dina inlägg om och om igen. Tänker mycket, och mycket av det formulerer du i ord. Det är det som gör din blogg så go för mig. När man får besked att ens dotter är sjuk, vänds allt upp och ner..Det har tagit mig många år, och det är först nu som jag har landat. Efter 8 år..men livet är inte som förr, säger inte att det är sämre, men annorlunda.
  Och jag har stora drömmar och planer Lotta, och du är en av de som gjort att jag nu bestämt mig😊❤️.
  Du är så indpierande.
  Önskar dig och dina allt gott , kram Maria

 5. Precis så tänker jag med, man lever bara en gång! Vi har precis bestämt att sälja vårat hus ( köpte för bara 2 år sedan) och i stället köpe en liten gård långt ut i skogen . Gör vi inte detta kommer jag ångra mig sen, sa även upp mig från mitt jobb efter 15 år och började plugga på komvux för att sedan läsa vidare till något roligare. Hur kan man slösa bort sig liv på saker man inte vill göra?? Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *