Rubjerg Knude Fyr

Pressresa för VisitNordjylland och VisitDenmark 
 
Nu måste jag få berätta mer om Nordjylland och upplevelsen av Rubjerg Knude Fyr. Dag nummer 2 i Danmark möttes vi åter igen av strålande sol och skulle få åka till Rubjerg Knude Fyr. När vi parkera där möttes en märklig känsla och upplevelse och jag åter igen börja tjata om att det känns som vi är utomlands. Ja , jag vet att Danmark är utomlands men ni förstår. Kolla landskapet så vackert.
 
 
På Rubjerg Knude Fyr väntade guiden som berättade om att sandremsan utanför den långa kustremsan rör sig 20 meter inåt land per år och om två år kommer fyren inte finnas kvar. 
 
 
Om man inte gör någonting åt fyren så kommer den ca 2020 störta ner i havet. Sandlinjen rör sig med sådan fart och med så mycket sand varje år så man beräknar 2032 kommer den har flyttats långt bort som där jag står och fotar denna bild ungefär. 
 
 
Fyren byggdes 1900 talet och då var den 200 meter från standkanten och på den högsta toppen men nu så nära att den antingen störtar i havet eller att man måste plocka ner den och flytta den. På området kunde man se de andra husen som redan försvunnit och där människor bott och drivit verksamhet. 
 
 
Vi fick komma upp i tornet och man försöker hålla koll och ha fyren öppen så länge man kan. 
 
 
Utsikten var magisk och omgivningarna fantastiska
 
 

Jag och Katrina njöt av utsikten och att få uppleva detta och är du på Nordjylland så besök Rubjerg Knude Fyr, innan den störtar i havet, det kommer du inte ångra. 

 
Kram Lotta 
 
💗

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Rubjerg Knude Fyr”

  1. Så vackert det var. Gamla byggnader kan verkligen ge en känsla av något slag. Tycker det känns både stilla samtidigt som det känns som det är fullt av rörelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *