Värma poolen och närproducerad el

Annonssamarbete med Bixia
 
Nu är alla solstolar på plats vid poolen och det blir så bra. Det tar lite tid att fylla upp golvet , men det börjar bli klart och Kalle har börjat på planket nu. Att värma vår pool här ute i skogen kostar en del men är så värt det. Vi har funderat på olika typer av uppvärmning men nu kör vi luftvärmepump.
 
 
Våra elkostander är lika stora på både sommaren som på vintern och hade vi bott i stan skulle vi kunnat ha en speciell taxa för att värma poolen med fjärrvärme. Det här är något som vi funderat mycket på eftersom vi använder mycket ström och bor ganska stort. Det var på den vägen som jag kom i kontakt med Bixia som också gjorde att de var här och gjorde en liten film i min köksträdgård. 
 
 
 
Bixia jobbar med närproducerad el till en 1/3 del av sin försäljning men mer ska det bli. Detta gynnar de gårdar och bönder lokalt som har tex. vatten eller vindkraftverk på sin gård. Elen är förnybar och med det menas att den är från solen, vinden,vatten eller biomassa. De finns i hela Sverige och jag uppmanar alla att ta kontakt med dem för att se om du också kan få ett bra avtal och räkna på dina elkostnader. Det behöver inte bli dyrare för det är närproducerat och så känns det bra.
 
 Kolla in Bixias sida HÄR. 
 
Där kan du också se vilka närproducenterna är och några av dessa gårdar. 
 
Kram Lotta
 
💗 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Värma poolen och närproducerad el”

  1. Vi har satt upp solpaneler som vi får ström ifrån alla soliga dagar och överflödet säljer vi till Sala Heby energi vilket i slutänden gör att vi knappt betalar någonting i elkostnad.
    Det kan jag verkligen rekommendera för att få ner elkostnaderna. Och tänka på miljön.

  2. Så fint ni har gjort det runt poolen! Ser ju ut som en spa-anläggning ☺️ Ni kanske ska öppna bed n breakfast i gamla skollokalen? ☺️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *