Sockerkaka med banan

 
Hemma hos kan det gå åt en del fika, inte så att de rensar allt som finns men vi fikar en del på helgen. Jag tycker om att alltid ha något i frysen. När bananerna börjar bli dåliga så kan jag använda dem i sockerkaka
Jag använder mitt vanliga bästa muffinsrecept som även passar sockerkaka. Det här receptet blir en mindre sockerkaka. Vill ha en en stor sockerkaka så ta bara 1 och 1/2 smet istället.
 
En mindre sockerkaka
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 banan
  
 
Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4 Lägg i en mosad mogen banan i smeten och rör runt
5. Smörj och ströa sockerkaksform med ströbröd och fyll formen med smeten
6. Låt stå i mitten i ugnen på 175 grader i ca 35-40 min. 

 

 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Sockerkaka med banan”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *