Hur gör jag med pelargonsticklingar

 
Varje år brukar jag få frågor hur jag gör med mina pelargonsticklingar, så här kommer lite råd hur jag gör. Jag skär av en bit ner på pelargonen ovanför ett blad. Det brukar behövas ca 4-5 cm långa skott. Sedan tar jag bort bladen så det bara finns ca 2 bladpar högst upp för annars går för mycket näring till bladen när skottet ska växa till sig. 
 
 
Jag brukar sätta skottet nära krukans kant så det får mer syre och jag använder speciell pelargonjord som finns att köpa i trädgårdshandeln. Bra jord till rätt sorts planta lönar sig alltid. 
 
 
I orangeriet har jag växtbelysningen uppsatt så nu får de extra bra med lyse och så hålla jorden lite fuktig men inte blöt. Så gör jag och varje år blir det några fler pelargoner. Efter ett tag är det dags att sätta om dem i större krukor. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Hur gör jag med pelargonsticklingar”

  1. Hej och tack för att du påminde mig om pelargonerna. Mina bor i källaren såhär års, men har redan klippt några sticklingar som står i vattenglas och rotar sig. Bra tips om att plantera i utkanten av krukan. Skall komma ihåg det. 🙂 Hälsningar Leena

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *