Alla hjärtans dag men tårarna kommer

 
 
 
Jag kan inte sluta tänka att det är så orättvist. Barn ska inte dö. De ska gå upp på morgonen få gå till skolan och få leva livet. Mina fick en liten present till Alla hjärtans dag när de vaknade. Jag står vid diskbänken och gråter för jag läste att Oscar 13 år fått en dödlig cancertumör som inte går att bota i Sverige och föräldrarna ska berätta det för sin son. Förstår ni den känslan? Tårarna rinner och jag försöker plocka bort disken. Sådär var vårt liv också, overklighet blandat med verklighet och man förstod inte vad som var skillnad. Hur kan ens barn ha en dödlig cancer? Den känslan måste vara fruktansvärd.
 
 
Precis den känslan har jag varit livrädd för och flera gånger funderat över och vet hur det är att berätta ” Elin du har leukemi, det är en cancer, du har cancer” Men Oscar 13 år har en dödlig cancer. När Elin fick påverkan på hjärnan så tänkte man det kört nu, är det nu som det händer. Men hon klarade sig! En annan förälder på sjukhuset berättade för oss att hennes dotter skulle dö men dottern fick aldrig någonting veta. Hon dog några veckor senare på sitt rum på sjukuset medan lillebror och sjukhusprästen lekte utanför hennes dörr. Jag satt på Elin på rum och bara försökte tänka fina tankar den dagen , men det kändes så förfärligt orättvist att några dörrar bort låg en flicka i Elins ålder och dog.
 
 
Det är mina erfarenheter som dyker upp en alla hjärtans dag när man ska känna kärlek, tacksamhet och glädje. Jag kan inte rå för det men det är ofta så här att man påminns hela tiden. Jag svishar pappan till Oscar och vet att han nu är på väg till Mexico för att försöka hitta hjälp där. Gode gud det måste bli bra. Barn ska inte dö. 
 
 
 
Alla dessa minnen, erfarenheter och allt som hänt gör att man försöker leva i nuet. Jag köpte mig en bukett blommor igår till mig själv. Sa Lotta du är snäll och duktig så köp dig en bukett blommor till dig själv och så ett nytt läppstift också som är perfekt vårfärg. Jag väntar inte med saker, det är nu som gäller för det mesta för mig och jag ber inte om ursäkt utan försöker höja mig själv varje dag. Tänk på det, du är fantastisk, varenda en av er som läser här.  
 
Fast det är sjukstuga här hemma och Elin har fått feber och jag vaknade med ont i kroppen och migrän så känner jag tacksamhet. Det är bara feber. Vi har några lugnare dagar här hemma. Kylskåpet är påfyllt, blommor på bordet och så ett hem med massor av kärlek. Allt jag behöver finns här. 
 
Ha en underbar alla hjärtans dag 💗💗
 
Kram Lotta
 
……………💗……………..
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Alla hjärtans dag men tårarna kommer”

 1. Käraste Lotta!

  NEJ – barn ska INTE dö!!!
  Har sökt efter ord som kan beskriva H U R hemskt det är, men hittar inga. Och jag tänker att det är nog för att det ordet är så galet att man inte skulle våga ta det i sin mun.
  Jag har också gråtit idag. Fast mina tårar ligger ju i ögonvrån och glittrar hela tiden. Tankar om hur dagen varit idag om det inte hänt? Allt han missat och framtiden han aldrig fick.
  Mitt hjärta blöder hela tiden. Men jag kämpar varje sekund. Jag har ju en resterande familj som behöver mig. Tack gode Gud för det.
  Men jag känner en trötthet. Jag är så innerligt trött på att känna denna smärta och sorg. Skulle helst vilja sova bort tiden mellan nu och sedan.
  Ha tillbaka mitt liv.

  Varmkram Viveka <3

 2. Tack för ett fint och tänkvärt inlägg!
  Jag har nu också swishat ett bidrag och hoppas att alla som läser ditt inlägg gör det! Inget barn ska behöva dö i cancer! Jag föddes själv med en ärftlig form av cancer och drabbades av cancer igen vid 27 års ålder. I augusti förra året fick jag beskedet att jag är cancerfri men går nu på kontroller och återbesök. Jag hittade till din blogg under min sjukdomstid och den har gett mig mycket inspiration och jag är glad över att du delar med dig av dina kloka tankar!
  Kram

  1. Återfall är min skräck!! Vad skönt att det ändå gått bra för dig, du har drabbats hårt. Det brukar vara mycket tankar och gå igenom och sortera. All kärlek till dig. Kram Lotta

 3. Tack för att du påminner oss om att stanna upp och uppskatta det vi har.
  Barn ska få leva långa härliga liv, så är det bara.
  Kram till er fina familj!

 4. Tack för att du tar upp det här svåra med att berätta eller inte berätta. Det har varit det svåraste dilemma jag någonsin utsatts för, o jag valde fel som la alla kort på bordet först efter min dotters behandling. Med facit i hand hade jag berättat långt tidigare men jag va så rädd att göra "fel" att orsaka mer skada än nytta. Så jag sa inget alls. Och mitt val kommer alltid skava som ett dåligt samvete, trots att hon mår bra idag.

 5. Nej barn ska inte dö!
  Jag brinner för hjärtebarnen för min pojke kämpa så och forskningen måste gå framåt. En erfarenhet som jag alltid kommer bära med mig. Barn ska inte bli sjuka. Barn ska få vara barn.

 6. Jag förstår precis hur Oscars familj har det.Vår dotter Emilia fick också DIPG i maj 2016 och i november samma år så avled hon av denna fruktansvärda sjukdom. Hon skulle fylla 12 år i december samma år. Jag hoppas och håller tummarna att de kan hjälpa honom i Mexico, inget barn ska behöva genomgå detta.❤️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *