Michelin restaurang i Århus

 
Pressresa för VisitÅrhus
 
Den andra kvällen i Århus var det bokat michelin restaurangen Gastromé för vårt sällskap och det var en upplevelse i sig som kräver ett eget inlägg. Gastromé visade sig vara en fantastisk restaurang med skandinavisk inredning och suverän personal. 
 
  
Vi satte oss till bords och fick veta att en 8 rätters skulle serveras med olika vin till varje. Menyn finns även på deras hemsida HÄR  Men inte nog med 8 rätters, det börjades med snacks och allt var så så fint upplagt så man tappa andan varje gång. 
 
 
Nu är inte jag så bra på danska och förstod kanske hälften när kocken kom ut och presenterade maten men en sak är säker, maten var ljuvlig och varje rätt så otroligt fint komponerat med det rätta vinet. Det gifter sig med varandra skulle min man sagt om han var där. 
 
 
 
Jag har vid något enstaka tillfälle varit på michelin restaurang tidigare och det är verkligen skillnad hur de tänker omkring kunden ska mötas både med mat och upplevelse. I Århus finns det 4 olika michelin restauranger och detta är en av dem. 
 
 
Jag plockar inte ut någon speciell rätt för att förklara innehållet utan allt var över förväntan. Jag satt där och bara njöt av sällskapet och att få uppleva denna fantastiska mat när man vet exakt hur den ska smaka i kombination med vinet. 
 
 
Innan vi gick hem fick vi present. Gastromé hade tryckt sin egen coffetable book med alla recept och vackra bilder som nu pryder mitt vardagsrumsbord. Å vad jag blev glad för den. 
 
 
En av efterrätterna med persilja, åt upp precis allt. Ljuvlig.
 
Har du möjlighet att komma till Århus och vill äta en måltid som är något utöver det vanliga så kan jag varmt rekommendera Gastromé  restaurang och man behöver inte äta 8 rätters , det finns såklart andra alternativ. 
 
Detta är en sådan där speciell kväll som jag tar med mig och kommer minnas länge
 
Kram Lotta
 
💗
 
 Pressresa för VisitÅrhus

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Michelin restaurang i Århus”

 1. Ååååh vad glad man blir att få följa med på din kulinariska resa. Lovar att de känns i smaklökarna allt gott man ser på bilderna!Va kul vi har det att få se! Ha nu en fin Helg.Kram

 2. Godmorgon ❤️
  Vi var på en Michelin restaurang i Göteborg på Upper House
  Håller med , en fantastisk upplevelse.

  Önskar dig en fin dag☀️
  Kram Linda
  Shopaholicmum.blogg.se

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *