Den Gamle By Århus

Pressresa VisitÅrhus
 
Sista dagen i vackra Århus fick vi besöka Den Gamle By som är uppbyggt från 1700 talet till 1900 talet. Där fanns det massor att kika på. Det bästa tycker jag när man kommer till ett nytt ställe är att bara få vandra som man vill och upptäcka det man tycker är intressant. Här fanns det massor att upptäcka.
 
 
Den Gamle By är lite likt Skansen fast mindre. Du kan handla lite i butikerna, titta på utställningar och upptäcka hur man levde i de olika epokerna och gå omkring på vackra kullerstensgator. 
 
 
Blir man sugen kan man handla sig riktigt gott fikabröd och titta på alla människor som klätt sig i vackra gamla kläder. 
 
 
Katarinas blogg HÄR 
 
 
När man kikat på allt fint så kan man slå sig ner på en soffa en stund för att njuta av solen och ha det riktigt bra med sin bloggvän Katarina och känna tacksamhet för att man får upptäcka så nya vackra platser och får visa er. 
 
 
Sedan fortsätter man gå runt och ropa ”å vad fint” och fota allt vad man kan för man vill liksom inte sluta ta upp kameran och så säger man att ”hit skulle jag kunna åka igen”. Den Gamle By är verkligen värt ett besök för både stor och liten. Man får komma in överallt och komma nära miljöerna och det tycker jag om. 
 
 
När vi hittar ett växthus där man kan köpa blommor så jublar Lottas hjärta. Titta så vackert med alla krukor. 
 
 
Sedan avslutar vi stunden i Den Gamle By med att besöka 1974 året då jag föddes och se lägenheterna från det kollektiv som människor bott i. Så himla coolt och jag kan känna hur min barndom spelas upp igen. 
 
 
Vi avslutar vår dag och våran resa i Århus botaniska trädgård  där vi äter lunch och försöker samla ihop allt vi fått vara med om. 
 
 
Sedan tar vi bussen till flygplatsen igen och så vips 1 timme senare har SAS flygit oss hem till Stockholm och våran lilla resa är slut med VisitÅrhus .
 
Så tacksam och glad för allt jag fått uppleva , hoppas ni fått lite inspiration att vilja besöka Århus 
 
Kram Lotta
 
💗
 
Pressresa VisitÅrhus 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Den Gamle By Århus”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *