Konsten i träning är kanske att kunna ladda om

 
Bilder Johan Svensson min tränare
 
När jag skriver om träning och hur jag gör och tänker så är det ett av de mest lästa inläggen. Nu har det varit så mycket bakning på bloggen så nu vill jag berätta lite mer hur jag tänker. Om Elin vill baka för att hon tycker det är kul, så betyder det inte att jag ska äta allt hon gör. Det betyder att hon ska få skapa precis som jag gjorde när jag började baka och fota. Förr kunde jag inte hålla mig ifrån socker , men det kan jag nu. Det var 17 personer hos oss på påskafton som åt av allt och resten ligger i frysen. 
 
Konsten är att avstå från allt påskgodis, är att inget köpa. Att inte fika för fikandet skull och att bara äta de kolhydrater som finns i tex rotgrönsaker, nötter osv. Allt socker och alla kolhydrater som finns i pasta, bröd, potatis, ris avstår jag ifrån för jag tål det inte och blir beroende för mig och jag går snabbt upp i vikt, mår dåligt, blir jäst och trött.
 
Därför är socker nästintill förbjudet för mig. Jag åker också dit ibland och tar en fika två dagar i rad om  jag är borta eller ungarna och vi tar en glass men sedan måste jag ta bort det fort, för annars blir jag sockerberoende direkt. I vinter har jag dragit på mig några kilo som gärna lägger sig på magen, så nu är det mer träning som gäller och bra mat.
 
 
Först körde vi A och sedan körde vi B
 
Det är aldrig försent att börja om, jag tror att konsten med träning är att kunna börja om hela tiden. Du blir avbryten för du blir sjuk, du blir avbruten för du inte har tid osv men det är bara att börja om. Ta på dig kläderna, ta på dig skorna, sätt in lurarna i öronen och gå med podd och le i solen. Ge hjärnan bra minnen varje vecka av träning så den vill röra sig och säg till dig själv alla bra saker du kan komma på. Ge dig själv kärlek och sänk inte din egen hjärna med negativa tankar. Tänk på att du går omkring med ditt huvud hela tiden och den ska du leva med så du måste säga bra saker, inte trycka ner sig själv. 
 
 
När det gäller min träning så måste jag bara göra det. Ta på skorna och gör det! Det finns 1000 ursäkter. Hitta en vän som drar dig ut, hitta en grupp som peppar, nu har jag hittat alla poddar jag vill lyssna på och då tänker man inte på att man går, jag har hittat en grupp människor att träna med som är som jag, jag har tre utochgå kompisar som tar med mig ut på promenader och jag springer för jag vill för jag blir så lycklig av det när det är gjort. 
 
 
För min del så jobbar jag hemma, jag har skaffat mig ett liv där jag kan träna på arbetstid, jag kan välja och det är en förmån. Men säg aldrig att det är lättare för någon annan, för din hjärna kommer alltid ge dig 1000 ursäkter att inte göra det. Konsten är som sagt att kunna starta om. Igår efter tre veckor så var jag på x-fit igen och nu känner jag våren är på väg, mina springrundor i skogen, jag känner hur bra jag kommer må när det är klart och jag bygger upp bilder hur pigg och lycklig jag kommer bli. 
 
Nu tar jag en kaffe till och sedan väntar en timme promenad med Helena och det blir en bra dag! Hej våren nu kör vi.
 
Kram Lotta
 
 
Annonslänkar 
 
Snygga träningskläder hjälper att komma igång, HÄR
 
mina träningsbyxor HÄR
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Konsten i träning är kanske att kunna ladda om”

 1. Jag tycker så otroligt mycket om dina inlägg om din träning! De är så äkta, så kloka och inspirerande. Så härligt att se hur du gör din grej. Försöker hitta min väg i träningen och blir alltid peppad när du delar med dig av din träningsresa och dina tankar.

 2. Ja till att börja om! Det ska jag göra efter trista hälso-åkommor de senaste månaderna. Och då ska jag ta mig över 1000 bortförklaringar. Jag försöker verkligen hålla i skallen att det är helt orimligt att göra bortförklaringar för något som jag alltid mår så himla bra av. Mantrat jag mår bra av detta är min väg tillbaka.

 3. Så jättebra skrivet och bra tankar. Är inne på samma spår själv med att försökta tänka bra och snälla tankar istället för negativa och nedtryckande tankar som hela tiden vill ta över.
  Skulle gärna gå en långpromenad med dig och diskutera detta 😎 men får nöja mig med positiva poddar i lurarna istället.
  Ha en bra dag!

 4. Boken Sockerbomben 3.0 är jättebra för att få mer inblick och förståelse för vilket gift (knark) socker är. Sju gånger mer beroendeframkallande än kokain. De skriver bl.a om en forskningsstudie där de gjort råttor beroende av kokain, de tog sen bort kokainet och gjorde råttorna beroende av socker istället. De fick sedan fri tillgång till både socker och kokain där majoriteten valde sockret..

  Också viktigt att veta att om en har beroende/missbruk i släkten så är risken stor att man har en känslighet i belöningscentrat (del av beroendesjukdomen) och därför får en kick av socker, utöver smaken, som kan liknas vid drogers kick. Det är alltså farligare för människor med beroende/beroende i släkten/beriendetyp ex allt eller inget, att äta socker för vi blir sockerberoende

  (Källa: boken sockerbomben 3.0 👈 rekommenderas!)

 5. Duktiga du! 😃👍 Jag blir verkligen inspirerad och imorgon är det jag som struntar i mitt onda ben och går till gymmet igen. Mår mycket bättre av det oavsett ont i benet eller ej.
  Vore kul att höra vilka poddar du lyssnar på.
  Kram 🌸☀️

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *