Cupcake påsk

 
 
Sista inspirationen för påskbakelser är dessa cupcake som Elin gjorde med godisägg. Jag har bara smakat en bit tårta i påsk men Elin har haft roligt och fått vara kreativ och bjuda alla. 
 
6-8 st eller flera små
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker,
 
Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4. Skeda upp smet till 3/4 i formarna 5. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter beroende på vilken storlek du valt på formarna. Känn för säkerhets skull efter med en provsticka 6. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna
 
 
Gul dekoration:  Rör ihop 100 gr rumsvarmt smör, 2 dl florsocker , gul karmellfärg ( till ca 4 st) 
 
Chokladkräm: 200 gr ljus choklad, 300 gr rumsvarmt smör, 2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 
Smält chokladen i ett vattenbad, låt svalna. Vispa smör, florsocker och vaniljsockret med elvisp och rörner i chokladen och vispa till en fin smet.
 
Använd sprits och spritspåse och dekorera med godisägg
 
Kram Lotta
 
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

1 reaktion på ”Cupcake påsk”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *