Det är över nu, inga mer behandlingar, inga mer sprutor eller dropp med cytostatika

 
Den här stunden nu när jag skriver det här känns overklig. Den skulle komma om två månader men den kom idag. Jag satt på sjukhuset i eftermiddag och Elin skulle sövas ner för näst sista gången trodde vi. Sprutan i ryggen som är den 23.e gången med cytostatika och nedsövning och bara en av allt hon gått igenom.
 
Efter det var gjort fick Elin ligga högt med fötterna i sängen så vätskan rinner ner mot hjärnan. Sedan sov hon som hon brukar efter varit nedsövd och vaknade inte förrän en timma senare. Doktorn kom in och satte sig på en stol och så sa han  -Du kommer inte behöva ta sista sprutan i ryggen Elin. Det här är den sista, den ligger så sent i behandlingen så vi anser inte att du behöver den. Så nu Elin har du bara tabletter kvar i två månader. Behandlingen med sprutor och dropp är över nu.
 
Förstår ni? Efter 2 år och 4 månader så är det äntligen slut med sprutor och dropp och den dagen är idag. Det kommer ta ett tag innan det här lägger sig i tanken och i hjärtat. Jag har som en klump i halsen och skulle kunna sätta mig och gråta några timmar, men just nu väljer jag att le. Hon ska bara äta tabletter till den 20 nov så är allt helt över. Inga mer sprutor i ryggen som ger biverkningar, inte tappa ögonfransar, inga mer prickar på kroppen osv . Det är klart nu, vi är färdiga med de där epiduralsprutorna.
 
 
Elin var trött på vägen hem, vi var och handlade mat och så satte hon på musik i bilen
 
We are the champions, my friends
And we’ll keep on fighting till the end
We are the champions
We are the champions
No time for losers
’Cause we are the champions
Of the world
 
översatt
 
Vi är vinnarna mina vänner
Och vi fortsätter att kämpa till slutet
Vi är vinnarna
Vi är vinnarna
Ingen tid för förlorare
För vi är mästarna
Av världen
 
Så fortsatte hon med låt och efter låt så sjöng vi hela vägen hem. Hemma gick solen ner över hagen, det känns som den solen lös för oss ikväll. 
 
 
Nu ska vi ta hand om de här dagarna när Elins kropp kommer bli starkare och starkare och snart även försvinner tabletterna. Det finns en liten risk att få om leukemin, men vi kommer inte att gå tänka på det. Vi ska välja att varje dag gå upp ur sängen på morgonen och tacka för alla de minuter, dagar och år vi får vara här. Tilllsammans.
 
 
 
 
Det finns så många föräldrar som inte får uppleva detta, mitt hjärta och mina tankar finns hos dem. Jag är så tacksam över Elins kropp klarade av alla sprutor och dropp, det känns som det är ett lotteri. Det spelar ingen roll om man kämpar, många alldeles för många barn och ungdomar dör fast de kämpar ihjäl sig. Cancer bryr sig inte om sånt, cancer tar makten och sprider sig. 
 
 
Vi vet inget om framtiden men en sak är säker, vi ska välja glädje det kan jag lova er och den här resan har gett oss så mycket erfarenhet som vi bär med oss. Tack alla ni som finns med oss och funnits med oss i flera år. Nu hoppas jag att vi får vila mer och mer ifrån det här och uppleva allt som som vi tar som självklart att få uppleva. Livet. 
 
Kram Lotta
 
…………………………..
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

59 reaktioner på ”Det är över nu, inga mer behandlingar, inga mer sprutor eller dropp med cytostatika”

 1. Älskade finaste Lotta <3 nu rinner tårar nerför kinderna, men av glädje. För under den här tiden så har jag och många med mig, precis som du skriver, följt er i kampen.Och den glädje du beskriver känner jag så väl igen. För som du vet drabbades ju min älskade bror av en väldigt elak cancer i bukspottkörteln. Han borde inte leva nu enligt statistiken. Men han k l a r a d e sig igenom kampen med op och cellgifter också. Så jag vet känslan när de kommer ut på andra sidan. Idag åkte han och hans fru på en efterlängtad semester för att fira livet. <3
  Men på fredag ska vi på begravning av en god vän som dog i cancer bara 2 veckor efter han fick diagnosen. Helt chockartat. Man blir påmind om att vara tacksam för livet. Varma kramar och hälsa din fina familj <3

 2. Vill bara sända de varmaste kramar och tankar i dag till er! Vilka kämpar ni har varit och är!
  Kram, kram, kram…..En härlig,ljus framtid till er!
  Hälsningar Lena i Blekinge

 3. Vilken underbar nyhet för din dotter och hela din familj! Hoppas att ni ska få en skön tid framöver och bara njuta i lugnet. Fast vi inte känner varandra vill jag sända Stora Kramar!

 4. Har just suttit och gråtit till Sofias änglar på kanal 5 och så ser jag ditt inlägg och bara känner glädje, ni gav cancern en match och ni vann den💪👊Fick cancer! Stora kramar till er och STORT tack för att vi får följa er på er resa!❤

 5. å mina hjältar!!!!

  – ord blir nästan överflödiga men jag säger lycka till med livet ***ELIN*** du har fått en tuff start men nu laddar energierna om, god karma väntar dig…

  varma kramar från Mig

 6. Har just suttit och gråtit till Sofias änglar på kanal 5 och så ser jag ditt inlägg och bara känner glädje, ni gav cancern en match och ni vann den💪👊Fuck cancer! Stora kramar till er och STORT tack för att vi får följa er på er resa!❤

 7. Tårarna rinner.
  Rinner av lycka för er skull.
  Rinner för att ni klarade det.
  Rinner för att vi på din blogg fick följa med på er resa.
  Rinner för att resan fick ett lyckligt slut.
  Rinner för att allt ordnar sig till slut. Och gör det inte det, så är det inte slut <3

 8. Vilken härlig nyhet! Följt din blogg i många år och lidit med er under den här resan. Tack för att du visat att ingenting är omöjligt hur hemskt det än är. Att kunna fokusera på det positiva i allt det negativa är få förunnat men du har gett mig och säkert många andra nåt att tänka på och ta fram i svåra stunder!

  Grattis hela familjen för vinsten i
  cancermatchen

  kram Inger

 9. Sitter här på Rhodos o läser detta om Elin denna måndagskväll. Helt uuuuunderbart Lotta!!!! Jag är så glad o lycklig o tacksam att det gått åt rätt håll!!! Varma semesterkramar från Marie B 🇬🇷🏊🏼

 10. Har följt er dessa åren. Så underbart att läsa att denna långa kamp är över för er.Äntligen! kärkek till hela er familj och tack för att ni delar med er av ert liv på ett så äkta och ärligt sätt.

 11. Underbart ! Har följt Elin hela vägen . Min dotter Maria som gick bort i cancer visade mig på din blogg och sedan har jag följt er. Är så glad för Elins och hela er fantastiska familjs skull . Kram Birgitta

 12. Ååå jösses nu grinar jag! Av lycka å glädje för er! Ja tänk vad Elin och ni kämpat dessa år men vad sjukt fort det gått ändå känner jag… minns så väl ditt första inlägg.. å vad mycket ni gått igenom sen dess…
  ni är fantastiska!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Stoooor kram till er

 13. Får en tår i ögonvrån. Läste det på Instagram häromdagen och nu här, och är så jäkla glad för er skull! Vilken kamp ni tagit er igenom! Du förmedlar er lyckokänsla så bra genom bilderna med den hoppgivande solen och härliga färger. Er glädje känns genom dem!
  Kram, Carina

 14. SÅÅÅ UNDERBART!!! ❤️❤️
  Jag känner er lycka, har själv varit med om att en nära person klarat kampen mot cancer (bröstcancer) och när sista behandlingen var gjord – SÅN LYCKA!!
  #FUCKCANCER

 15. Glädjs av hela hjärtat med er. Minns själv den dagen då jag fick slippa cytostatikabehandlingarna och strålbehandlingarna. Ännu mer tio år senare då jag blev helt friskförklarad. Den dagen kändes det som ett stort berg av oro lastades av mig. Jag fick lust att ställa mig på svampen vid Stureplan i Stockholm och bara skrika: jag är frisk, jag lever, länge leve livet. På det finaste kortet jag fick under min sjukdom stod det: ja, må hon leva! Det utropar jag idag för Elin

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *