Rosrabatt

 
 

Idag var det dags att åka och köpa växter till rabatterna vid orangeriet. Stenarna ska gjutas fast och trappen är inte klar men plantera gick bra ändå. 

 
 
Det blev två rosor och lite annat för jag hade tänkt fyra rosor men det fanns bara två kvar av den här sorten. De jag satte i höstas frös i vintras så nu köpte jag krukodlade istället.
 
 
Rosen heter Augusta Luise floribunda ber sedan vit lavendel och blå hade jag sedan innan. Alunrot shanghai och lammöron och några lila penser. Rosen blir runt en meter och luktar gudomligt gott och ca 1 meter hög. Har satt klätterroser på andra ställen. 
 
 
Utanför trappen så satte jag en stor lavendel i en gammal kruka som jag gjort hål i. Det blev så fint och nu längtar jag att trappen blir klar och stenarna ska gjutas runt rabatten i helgen. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Rosrabatt”

  1. Blir alldeles drömmig av dina bilder! Jättefint! Och den där rosen är så vacker! Jag har planterat David Austin "Tranquility" i min lilla trädgårdsplätt och blev så glad i morse då jag såg att knopparna börjar vara riktigt stora. Rosor är verkligen underbara 🙂

  2. Fantastiskt fint! Vilka rosor och vilken fin kombo med alunroten. Lammöron gillar jag inte därför att de sprider sig som ogräs, men de har en fin grågrön färg. Kraaam Pia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *