Muffins med japp

 
 
Det blev mest bakning idag i uterummet. Regnet har smattrat mot taket, vi har tänt massor av ljus och det har luktat gott i huset och bakat bullar och muffins till mannens fest imorgon. Elin och Findus har gjort sällskap och legat i soffan.
 
 
Detta är mitt grundrecept när jag gör muffins, använder aldrig något annat. Så muffinsformar och muffinsplåt så blir de höga och fina.
 
 
6-8 st eller flera små
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 st dubbel japp
 
 
Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4 Lägg små bitar av Japp i formarna 5. Skeda upp smet till 3/4 i formarna 6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter beroende på vilken storlek du valt på formarna. Känns för säkerhets skull efter med en provsticka 7. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna och NJUT!
 
 
Ha en fin fredagkväll 🌸🌸
 
Kram Lotta
 
……………………..
 
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Muffins med japp”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *