Det blev mest bakning idag i uterummet. Regnet har smattrat mot taket, vi har tänt massor av ljus och det har luktat gott i huset och bakat bullar och muffins till mannens fest imorgon. Elin och Findus har gjort sällskap och legat i soffan.
Detta är mitt grundrecept när jag gör muffins, använder aldrig något annat. Så muffinsformar och muffinsplåt så blir de höga och fina.
6-8 st eller flera små
2 ägg, 2 dl strösocker, 100 gram smält smör, 2 dl yoghurt eller gräddfil, 4-5 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1 st dubbel japp
Gör så här: 1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ner det smälta smöret och yoghurt eller gräddfil. 2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. 3. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna (sikta gärna) försiktigt till en jämn smet. 4 Lägg små bitar av Japp i formarna 5. Skeda upp smet till 3/4 i formarna 6. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, cirka 15-20 minuter beroende på vilken storlek du valt på formarna. Känns för säkerhets skull efter med en provsticka 7. Ta ut dem ur ugnen, låt de svalna och NJUT!
Ha en fin fredagkväll 🌸🌸
Kram Lotta
……………………..
Mums vad gott.Det ska jag testa Nu. Kram Anette
Åh, gott 🙂
Åh så gott! Synd att man befinner sig på Engelska landsbygden, långt ifrån både affär och Japp, haha 😉
Men mums! 😀