Ibland vill jag bara sova tills det är över

Det går så mycket upp och ner för oss och det beror ju på Elins behandling. Just nu så fortsätter man ge samma mediciner som innan för man vill hålla vita blodkroppar på en jämn nivå. Man trycker tillbaka benmärgen så den inte får för sig att skapa ny cancer. Det betyder att Elin har lite lågt hb nu 106 och känslig mot infektioner. Inte av att andra kan smitta henne utan mest att kroppen skapar virus och infektioner av sig självt.
Så i helgen var hon sämre igen, trött och snorig och kan inget göra. Det är inget mot hur vi har haft det, men nu är det 3.e sommaren vi går in i denna behandling och jag önskar att hon kunde få leva lite mer som vanligt. Det är tufft att se att hon får tacka nej att vara med kompisar medan andra träffar sina killar och kompisar. Sedan vill hon ju ha sitt hår som vanligt och nu har det börjat växa massor men det är svårt att ha hättan på huvudet, så vi ska kolla om det går att sätta i bara hairtalken nästa gång. Hon vill inte ha kort hår, hon vill se ut som den hon var före cancer.
Så en mamma blir lite trött av det svänger, ena dagen roligt och härligt med skola, dagen efter tungt och jobbigt. Det är då man funderar på allt gift de sprutat in i min dotters kropp, det är då man funderar på om man ska orka åka och göra reportage nästa vecka när man inte vet hur det blir, eller om man ska orka åka och träna i byn, det är då man undrar om värdena sjunkit eller stiget och om hon ska kunna åka till skolan nu när det bara är roligt kvar osv. Medan hennes liv är hemma så fortsätter sonens leva sitt med tälta, träffa kompisar, träna och åka moppe och man knappt ser röken av honom som livet borde vara för en i den åldern.
Å då avbokar man det som tynger en hjärtat och fyller livet med det man mår bra av och just den kvällen så önskar man att man kunde få somna och inte vakna förrän den 25 november när behandlingen är över. Sedan sover man en natt och bor i det där svarta hålet och så upptäcker man nästa dag att dottern inte alls mår lika dåligt och vill gå till skolan. Då har det vänt igen. Nu längtar jag inte tills november. Nu ska jag istället fånga dagen. Fast det regnar så tror jag det blir en fantastisk dag, för mellan skurarna skiner solen. Alla är på sina ställen som det ska vara och snart är det sommarlov. En dag i taget.
Kram Lotta
 ……………………….
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Ibland vill jag bara sova tills det är över”

 1. Kram till er!
  Hoppas att de bra dagarna är fler än de sämre och att pärlbandet inte behöver bli så mycker längre!
  ❤️❤️❤️

 2. Så fint du skriver och smärtan känns hela vägen. Hoppas verkligen att de bra dagarna blir fler än tvärtom och att sommaren blir avkopplande.

 3. Kan verkligen känna hur du från den ena dagen till den andra skiftar i dina tankar. Man ska nog själv varit med om detta, hur man påverkas av hur det käraste man har får utstå .Du är så fantastisk på att se de ljusa stunderna.Kram

 4. För mig; det det du beskrivit och delat med dig av dessa 2-3 åren av sorg, rädsla, ilska, vågat gråta, gett dig tid att gråta men också det viktigastes jag tycker du gjort och visat: att du vågat visa glädje, levt och fortsatt levt livet som det borde varit.
  Gjort som du tänkt, drömt och planerat vidare för framtiden.
  Hittat guldkorn och värdesatt dem. Viktigt!!
  Det är så otroligt starkt gjort av dig/er att dela med er av ert liv och jag har läst inläggen och jublat i medgång och gråtit och oroats i motgång.

  Så fortsätt kära Lotta. Jag tycker du gör helt rätt. I med och motgång.
  Varm kram till er alla.
  Malin
  Du inspirerar till att göra lite mer, lite bättre.
  Och Elin… kämparnas drottning!

 5. Hej bästa Lotta!
  Det är härligt att se dina fantastiska bilder och ta del av dina tankar….. Livet går inte alltid på räls och utmaningar är jobbiga, känslomässiga men också en beståndsdel som gör att man växer…..
  Då jag själv har hairtalks och hairwear funderar jag på hur länge hättan sitter bra? Mitt hår har också växt en massa nu och jag känner mig precis som Elin obekväm i en kort frisyr….
  Hur långt är Elins hår om ni vill delge detta?! Då vet jag ungefär när det blir dags för mig att ta bort hairwearen också…..
  Önskar dig och familjen en fin sommar långt bortom sjukdom, krav och måsten där ni får möjlighet att ladda era batterier och njuta av soooool!!!!
  Kram Maria

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *