Grillkväll och middag i orangeriet

Igår kom mannen hem med både blommor och mat och det blev grillkväll vid orangeriet. Jag älskar att han gör vardag till fest genom sin goda matlagning. Han ser alltid så glad ut och nöjd ut när han får laga god mat.
Möbler fått av en granne
Det blev karrekottletter, melon, jordgubbar, grönsaker och några korvar. Mums det var så gott! Jag dukade lite fint och Elin kom ut och gjorde oss sällskap.
Runt omkring oss fanns djuren, våra höns och katten och i hagen gick fåren.
Nu är det äntligen sommar, å vad jag ska njuta av det. Det här att få tiden att mysa hemma är så mycket livskvalité. Älskar!!
Idag ska jag åka och bli fin i håret och köpa lite plantor, sedan får jag ta jobbet ikväll istället.
Ha en fin fredag!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

18 reaktioner på ”Grillkväll och middag i orangeriet”

 1. Hej Lotta,
  Jag har följt din blogg länge, sedan du jobbade på förskola och hade fotograferandet som hobby.
  Jag vill börja med att tacka för all inspiration och vackra bilder. Jag håller tummarna hårt för Elin och hennes hälsa.

  För mig är miljö och hälsa viktiga och jag har därför valt att jag ska sluta följa din blogg. Kanske låter det knasigt, men alla inlägg med tips om vart jag kan köpa en det ena och en det andra gör att jag konsumerar mer än jag vill. Jag förstår att du behöver spons för att gå runt och kunna fortsätta, men jag varken vill eller kan vara med längre.

  Så stort tack, Lotta, var rädd om dig och din familj.

  Kram Helena

 2. Jättefina bilder Lotta! Kikar in hos dig varje dag och inspireras, tycker det är så mysigt med mixen av vardag, fest och shopping. Det var förresten jag som hade turen att vinna den fina Boomerangtröjan som man kunde vinna via dig på instagram. Minns du att jag frågade dig lite om hönorna? Vi velade en period, men har sedan i torsdags förra veckan två silkeshöns och sex dvärgkochin och en tupp här hemma. Otroligt mysigt! Ha en fin dag, kram Anna

 3. Till Helena Nordlund.
  Verkar allvarligt, att du köper mer än du vill. Om man inte vill följa bloggar för principen, att man inte gillar länkar, är en sak, men att man inte bestämmer själv, vad man skall köpa, verkar konstigt.

 4. Hej vackra Lotta,
  Vilka magiskt vackra bilder!!! Ser ju heeeelt underbart ut 🙂
  Läste första kommentaren och kan förstå vad hon menar.
  Själv har jag ju nu valt att göra en extrem minimering i vårt hem och livet generellt. Jag köper kläder, för jag behöver ha något på mig för att slippa gå naken;-) Men annars blir jag inte längre "provocerad" av länkar om vart jag kan köpa saker, tvärtom. Jag tänker på vad jag har och om jag faktiskt vill ha det och det kvar..
  För att rensa och sälja och göra sig av med saker tar energi, men är nödvändigt för oss nu. Så istället tänker jag en gång till innan jag klickar på köp. För då tänker jag att det är sååå jobbigt att göra sig av med saker man inte vill ha.
  Å så blir jag inspirerad att göra liknande, fast med det som jag har istället. Å du, men vackra blommor kommer man ju med väääldigt långt 😉 🙂
  Älskar din blogg och allt den förmedlar Lotta.
  Ha en vacker helg!
  Varma kramar Anna

 5. Men oh så härligt ni ser ut att ha det, soligt och varmt. Här i Umeå snöade/regnade det igår vill så gärna ha lite "vårvärme" i alla fall. Önskar er en trevlig långhelg!
  /Elinor

 6. Hej Lotta!
  Magiska bilder!!
  Du är otroligt duktig att fånga känslan,känns nästan som man sitter vid ert vackert dukade bord och äter av all den goda maten:-)Kan ju bara berätta att jag har köpt likasamma tallriksunderlägg efter att jag såg dom på din blogg, dom är otroligt fina:-)
  ….och ert orangeri…otroligt vackert!
  Skrev ju för någon dag sedan till dig och frågade om rabattkanterna du har, klumpigt nog sa jag aldrig att det var pilkanten jag undrade över, fast nu har jag dock tagit reda på var de finns och i morgon ska de införskaffas:-)
  Men tusen tack för ditt svar och de andra kanterna är ju också sååå fina:-)
  Jag önskar dig och din familj en trevlig helg!
  Kramar Helene

 7. Vilken underbar miljö ni har skapat där i växthuset. Ser så mysigt och rogivande ut. önskar en härlig och skön helg. Kram

 8. Hej Lotta!
  Härliga foton från ert orangeri! Härlig medelhavskänsla över färgerna på möblerna därinne.

  Gillar när dina höns är med på bild! Nästa vår ska vi också skaffa höns. Längtar!
  Tack också för fina New York inlägg. Det verkar vara en spännande stad!

  Njut lördagen!
  Kram Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *