Så frön

 
Nu har vi sått första fröna och några av er var nyfikna vad det blev. Det blev många olika sorters tomater, min man har beställt och jag har satt dem i jorden. Det som odlas inne i orangeriet får han bestämma över. Sedan blev det chili, paprika, gurka och ampeljordgubbar m.m Lite av det som man kan börja med nu och lite av det som ska odlas i krukor i orangeriet och i drivbänken. 
 
Använder man pluggboxar så kan man så 49 plantor i samma box som får rotsystem och går lätt att sätta över i andra krukor sedan. Vi köpte våra på Granngården. 
 
 
 
 
 
Idag ska jag så lite basilika och dill och sedan får vi se om jag tar en tur med lite ärenden. Ikväll ska jag på tjejmiddag och det ska bli så kul!!
 
Ha en fin dag!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Så frön”

  1. Åh vad glad man blir av att läsa din blogg Lotta o följa din vardag. 😊 Du inspirerar till 1000. Jag älskar ert fina orangeri och härliga trädgård. Måste nog börja Övertala min man om ett orangeri 😉Vill så gärna ha ett, helst igår. Blev så inspirerad av dig häromdagen när du planterat så jag började med lite perlagonsticklingar. Tack för tips om planteringsboxarna. Det ska inhandlas. 😊 En fråga.. planterar man ett frö då i varje litet hål?
    Jag är total nybörjare med allt som har med växter o odling att göra men tycker det är så skoj nu. Och det är du en stor inspiration till.
    Tack för en fin blogg 💕
    Vana Kramar Mia

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *