Oxrullader och amarone

Tänkte att jag skulle tipsa om fler goda maträtter som min man lagar och så ett gott vin. Vinet är ett Amarone 2011 Della Valpolicella och köpt i Tyskland. Så tips på en mycket god maträtt.
Krydda varje ekologisk lövbiff med peppar, salt, persilladekrydda, riven mozarella, brie med tomatpesto och rulla sedan ihop och sätt i en tandpetare för att hålla ihop. Stek i smör och olja. Häll på 1/2 dl rödvin , lite rödvinsvinäger och låt koka en stund. Häll sedan på soja och späd med lite grädde och låt koka på svag värme ca 20 min. Vänd rulladerna några gånger.
Skiva morötter, röd paprika, zuccini, tomater, gul lök och krydda med persilladekrydda, salt, peppar, rödvinsvinäger, olivolja, smör och låt stå på plåt i ugnen i 200 grader , sänk efter en stund till 175 grader sammanlagt i ca 1 timme.
Duka fint och slå dig sedan ner för att njuta av maten och en trevlig måltid 🙂 bon appétit.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Oxrullader och amarone”

  1. Lät gott ska nog test jag med! Har allt hemma utom lövbiff ( äter nästan ingen rött kött men får göra ett undantag. Amarone finns hemma oxå, men vet inte om man får ta av dom en del ska stå o gotta tills sig några år :)))) ( mannens stora intresse ) … men jag tror vi har någon årgång 12 som är drickbar till och med, så så får det bli:) men en så gosig katt har vi ju inte förstås …… och sitter så fint:) trevlig helg önskar jag redan nu:)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *