Sätta pelargonsticklingar

 
Nu har jag satt några nya pelargonsticklingar från min fina mårbacka. Man kan göra på två olika sätt när man planterar sticklingar, jag valde att sätta i sandig såjord. Ska kanske trä en påse över också med andningshål så det tar sig lite bättre. 
 
 
 
Man kan också låta dem stå i vatten en stund så de får rötter. Man sparar bara några blad upptill för annars tar det för mycket näring till den lilla plantan. 
 
Idag har jag ledig dag om man kan kalla det så, har redan jobbat av en hel del och mina ärenden idag är jobbrelaterade men roliga. Jag ska bara åka omkring till blomsteraffärer för att inspireras. Köpa lite små krukor som jag plantera om tomater i osv. behöver en liten vattenkanna, vattenspruta och lite annat. Ska bara njuta och inspireras av gröna växter och doften i växthus. 
 
Ha en fin fredag!
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Sätta pelargonsticklingar”

  1. De går jättebra att sätta direkt i näringsrik blomjord också. Lerkrukor är toppenbra (dessutom snyggt ju 🙂 )! Plastkrukor håller fukten lite för bra och det tycker pelargoner inte om.

  2. Jag sätter också alltid sticklingar direkt i jord. Ett tips som alltid funkar för mej är att sätta stickningen mot krukan istället för mitt i den! Det stimulerar rötterna att växa mer och snabbare när de lixom krockar med krukans
    insida nästan direkt de har börjat komma fram från stjälken. 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *