Jord och gödsel till pallkragarna

 
 
Idag har jag börjat att fylla på jord och kompost i våra pallkragar. Jag har köpt hem jord som kommit med en lastbil som jag har i botten av pallkragen tillsammans med brunnen hönsgödsel och löv från komposten.
 
 
 
Nu är jag nästan klar och ska fylla sista biten med lite finare jord som jag kommer köpa på säck. Sedan har jag även de andra två jättestora kragarna att sätta igång med men jorden är fortfarande lite hård så jag kan bara gräva bort det yttersta lagret från den stora högen.
 
 
Att vara ute och gräva och skita ner sig är bland det bästa jag vet. Jag älskar det! Dessa stunder som ger mig glädje och energi till allt annat som jag pysslar med. Har även satt basilika, dill och sallad i orangeriet. 
 
 
 
Våran gamla kompost
 
 
 
 
 
 
 Nej nu ska jag ut en stund till innan det blir mörkt, det är så skönt nu att solen lyser lite längre så man kan vara ute lite längre.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

11 reaktioner på ”Jord och gödsel till pallkragarna”

 1. Vad härligt det ser ut! Här hos mig ligger snön fortfarande så det dröjer innan jag kan börja med trädgårdsjobbet. Jag längtar så!

  Jag har en fråga om hur det fungerar med hönsen. Äter de inte upp det du planterar? Och skvätter runt jorden i land och pallkragar?

  Jag vill gärna ha höns men tänker att det inte fungerar att ha dem frigående och samtidigt ha odlade grönsaker man gärna vill skörda själv.

 2. Hallå på dig Lotta Mandelman :))) 🙂 älskar dina trädgårdsbilder får så härliga må bra endorfiner av dem . Fick även till en 6 km gå fort promenad idag efter en del roligheter idag. Ha det bäst!

 3. Bra jobbat! Det blir ju så himla fint! Känner att det kliar i fingrarna på mig bara av att se hur du fixar å donar. Hos oss är det fortfarande fruset i jorden men jag har tjuvkrattat lite 🙂

  kram på dig

 4. Ja du visst är det härligt, när vi kan börja med att rota i jorden. Tyvärr så lovas det snö till helgen här hos oss nere i Skåne, lätt att glömma då solen visar sig, att vi faktiskt befinner oss i vinter månaderna.
  Jag ska precis som du försöka mig på att odla potatis i mina pallkragar….vilken sort tänker du sätta? jag ska prova med Mandelpotatis.
  Kram Ingela

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *