Kolatårta

 
 
Å vilken härlig dag vi haft. Ett roligt kalas med alla våra närmsta blev det för Elin som mått jättebra idag. Nu har det onda vänt för den här gången och vi kan ha det bra igen. Jag tänkte börja med att visa tårtan så får ni se mer senare. Jag hittade receptet hos Charlotte Perelli, här kolatårta som blev väldigt god ( Inte lchf) 
 

1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
350 gram digestivkex
1 liter färska bär
2 dubbeldaim
4 dl vispgrädde

Gör så här:

Klä insidan av en form med löstagbar kant, med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ in i frysen i fem minuter. Bred sedan ut kolakrämen ( den karamelliserade mjölken ) Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med två tredjedelar av daimkrosset. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.  Lägg på färska bär och resterande daimkross.

 

Den här tårtan gör man på ca 15 min så den går fort att slänga ihop , jag gjorde den dessutom igår och la bara på grädden med daimkross och bären idag . Så ett tips på snabb och god tårta.

Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

7 reaktioner på ”Kolatårta”

  1. Är det skrivfel? Först ska man bre ut kolakrämen på bottnet och sen igen bre kolakrämen fore man lägger på grädden. Det borde ju vara bara en gang kolakräm eller?

  2. Ker .
    Hei. Denne kaken såg deilig ut. Skal ha med kake til et arrangement på tirsdag og kunne tenkt meg å lage denne.
    Jeg er fra Norge, og har aldri hørt om karamellisert melk.
    Hva er det? og kan jeg om mulig bruke noe annet?
    Takker for et flott blogg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *