Att besegra ett berg

 
 
När jag vaknade idag så hade vi så rörigt här hemma. Inget var undanplockat och jag visste att jag skulle iväg och handla mat och baka tårtorna och städa undan här. Det vore väl ingenting om inte Elin vore sjuk och går på en cancerbehadling och just nu har ont. Hon har svullnat upp efter sprutan, hon har fått prickar av av sina tabletter som kliar, förkylningen släpper inte hon kan inte böja sig. Hon har inte kunnat sova så bra. Så vet man att imorgon är det kalas och det är stort för henne för förra året fick hon fira på sjukhuset och i år vill vi bara ha ett vanligt kalas hem hemma. Så allt annat som hänger över en och när man inte känner sig glad så blir ju allt så mycket tyngre. Jag satte mig ner och tjöt en en stund men sedan kavlade jag upp ärmarna. 
 
Jag lämnade det där röriga hemmet och visste fortfarande inte vilken mat jag skulle köpa på vägen ner till affären. Men nu är det i alla fall handlat, och tårtorna är nästan klara och Elin har kommit ner och börjat blåsa upp lite kalassaker. En mycket bestämd blivande 18 åring som sällan gnäller ska ha kalas imorgon, så är det bara säger hon. Jag säger att vi bore ringa sjukhuset för hon är svullen, men bestämt säger hon att det kommer försvinna…rädd för att behöva åka till sjukhuset. När vi fixat en stund tillsammmans och jag hör hennes glada röst fast hon ont och vet allt hon varit med om så vänder det. Hon säger att hon känner sig som en 90 åring och sedan bara skrattar hon. 
 
Nu är i alla fall jag glad och lycklig att vi kommit så här långt, Elin vänder alltid mig och ser det positiva i allt skit och nu finns det tid att jobba en stund i eftermiddag och vi har fixat det mesta klart . Alla dagar är inte glada dagar, därför så viktigt att berätta för er om hela livet. Man får bryta ihop och komma igen och jag tar turen att det jobbiga ofta vänder bara efter några timmar. Nu känner jag mig riktigt redo och pepp. Nu ska vi fortsätta lyssna på musik och vara tacksamma att vi får vara hemma, käka lite lunch och sedan ska jag ut en stund och fota jobb. Så här är livet för oss alla, man får ta en dag i taget och göra det bästa man kan. Tack för du lyssnar 💗
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

29 reaktioner på ”Att besegra ett berg”

 1. Stor kram och tack för att du delar media av hela livet! Er resa har gett mig så mycket då vi det senaste året gjort en egen resa, då vi upptäckte att en av våra döttrar blivit sexuellt utnyttjad av en släkting. Att låta både glädje och sorg vara en del av livet är viktigt. Man får sörja men man får också njuta av livets goda när man kan. Ni inspirerar oss att leva och våga känna alla känslor! Grattis kramar till Elin från en familj som ni inte känner men dom ni hjälpt mycket💕.

 2. Vill alltid lyssna <3
  Å det är så viktigt att visa alla bitar som du gör, det tror jag hjälper sååå många.
  Livet är en berg-och-dalbana och det är så viktigt att känna ALLA känslor.
  Många varma kramar,
  Anna

 3. Tänk om alla vore som eran Elin 🙂 jag får lov att skämmas för jag är inte alltid så bra på att hålla igen 🙂 men jag är för det mesta en väldigt glad person , men när jag inte är på topp då brukar min omgivning märka det ganska fort . Jag är som en öppen bok har lätt för att gråta känna glädje, skrattar ofta. Men från och med nu ska jag alltid ha dig Elin som förebild du är helt underbar ( säkert bra gener från dina päron:) Önskar dig Elin en grymt rolig , härlig , födelsedagsfest för det är du värd om någon . Det är jag säker på att din familj ser till 🙂 KRAM

 4. Jag hoppas Elin får en toppendag i morgon! Grattiskramar! Hon är en helt otrolig fighter! Jag har henne som min förebild när jag själv kämpar med en tung cancerbehandling. Kramar❤

 5. Hoppas Elin får en jättefin dag o det tror jag också hon får.
  Vilken styrka ni har i er familj kan inget annat än önska Er allt gott
  Kramar till er alla o en extra stor till starka söta Elin
  Ann-Christin

 6. Förstår hur underbart det känns att få fira födelsedag med Elin hemma. Känns extra svårt när det är 4 aug. då vår dotter hade sin födelsedag, men då känner jag hur lyckligt lottade vi är som har våra barnbarn (8 st. varav 3 st. som är hennes).Önskar Elin en fin dag och en stor kram till hela er familj.

 7. Varme gratulasjoner til Elin med 18 års dagen i morgen <3
  Dere står på og er så tapre! Jeg ønsker alt godt for dere – at hevelsen går ned og at Elin kan føle seg bedre <3
  Ha en så fin helg dere kan ha – stor varm klem fra Charlotte <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *