1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
350 gram digestivkex
1 liter färska bär
2 dubbeldaim
4 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ in i frysen i fem minuter. Bred sedan ut kolakrämen ( den karamelliserade mjölken ) Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med två tredjedelar av daimkrosset. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering. Lägg på färska bär och resterande daimkross.
Den här tårtan gör man på ca 15 min så den går fort att slänga ihop , jag gjorde den dessutom igår och la bara på grädden med daimkross och bären idag . Så ett tips på snabb och god tårta.
Kram Lotta
Vilken härlig dag, sä skönt för er.
Tårtan ser ljuvlig ut, borde kunna göras om till LCHF med nötbotten tex.
Men åh vad det där lät gott! 😀
Är det skrivfel? Först ska man bre ut kolakrämen på bottnet och sen igen bre kolakrämen fore man lägger på grädden. Det borde ju vara bara en gang kolakräm eller?
Åh vilken härlig tårta! Nu blev man allt sugen!
Ker .
Hei. Denne kaken såg deilig ut. Skal ha med kake til et arrangement på tirsdag og kunne tenkt meg å lage denne.
Jeg er fra Norge, og har aldri hørt om karamellisert melk.
Hva er det? og kan jeg om mulig bruke noe annet?
Takker for et flott blogg.