Äppelmos

 
Idag har jag inte legat på latsidan och det är så skönt att det börjar bli ordning i min kösträdgård. Imorgon ska jag fortsätta att köra ut resten av makadamet, göra klart en rabatt m.m. Elin har studiedag imorgon så vi tar sovmorgon och ska vara hemma hela dagen. 
 
Här kommer ett bra och lätt recept på äpplemos nu i äppletider. 
 
(Recept från Mitt kök )
 
Så här gör du
  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär i grova bitar och lägg i en stor kastrull tillsammans med 4 dl vatten.
  2. Skrapa ur vaniljstången och lägg frön + stång i kastrullen. Låt koka upp och dra sedan ner värmen så att det sjuder. Låt sjuda i ca 30-45 minuter beroende på hur grovt du vill ha moset. Rör om då och då.
  3. Tillsätt socker och rör ner så att det smälter. Ta kastrullen från plattan och rör till sist ner atamon somdu blandat ut med 1-2 msk vatten. 
  4. Häll upp moset på varma, rena burkar. Förvara svalt.
2 liter 

  • 2,5 kg svenska äpplen (2 kg urkärnade och skalade)
  • 4 dl vatten
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl socker
  • 1 tsk atamon (pulver) utspätt med lite vatten
 
 
 
Nu ska Lotta jobba kvällen lång vid datorn och sitta på ändan. Ha det så bra. 
 
 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

2 reaktioner på ”Äppelmos”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *