Äppelbullar

 
 
Jag har många äpplen som ligger i trädgården och blir förstörda så idag fick de komma ner i bullsmeten. Det blev bullar i form och kringlor. Jag använder alltid bullar från Vår kokbok och sedan kan man ändra smak som man vill. 
 
Bullsmet
125-150 gr smör
5 dl mjölk
50 gr jäst
½ tsk salt
1 dl socker
1-2 tsk kardemumma
875 gr vetemjöl (ung 14-15 dl)

Fyllning
100 gr mjukt smör
3/4 dl socker
2 msk kanel

Strö rivet äpple 
Strö riven mandelmassa 
Pensling och garnering
1 uppvispat ägg & pärlsocker 

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten, samt resterande ingredienser. Kör i maskin 3-5 min. Jäsa under bakduk 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till avlånga kakor, ca 25×50 cm. Den ena daegen blev i form och den andra degen blev kringlor hos mig. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i lagom stora bitar. Lägg i ungsfast form eller forma som kringlor. Jäs under badduk ca 30 min. Pensla bullarna och strö på garnering. Kringlor hos mig 225- 250 grader i ugn 5-8 min, Bullar i form 200 grader  ca 20 min. Låt svalna på galler under bakduk. 

 
 
 
 
När jag kavlat ut degen så lägger jag rivet äpple,  riven mandelmassa och så smör och kanel på degen. Sedan rullar jag ihop och skär bitar som man lägger i en ugnsfast form. 
 
 
 
 
De som inte blev i formen blev kringlor istället…
 
 
Imorgon ska jag inte baka, då ska jag jobba klart i min köksträdgård. Nu har mannen köpt markduk så nu blir det hämta sten och köra makadam och så ska jag beställa virke till odlingslådorma. Sedan ska jag fixa lite andra bilder som jag tagit idag till Tyskland. 
 
Ha det så bra!
 
Kram Lotta
 
…………………………………
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Äppelbullar”

    1. Nej jag bakar aldrig lchf, om jag fikar vilket jag gör sällan så äter jag vanligt bröd. Dessa bakbilder idag är för reportage i Tyskland också, men jag visar lite här också. Ha det bra. Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *