Tillbehör till glöggen

 
Igår när svärmor och svärfar kom till oss så bjöd vi på årets glögg kråkbär. Den var god och så hade jag gjort några enkla tillbehör till det. 
 
Till pepparkakorna gjorde jag en ädeloströra som innehåller 140 gr kvibille ädel och 1 dl gräddil. 
 
 
Sedan blev det dadlar med serranoskinska, brukar ha bacon men det hade jag glömt att köpa. Om du har serrano så 200 grader i ca 7 min. 
 
 
 
 
 
Så brietårta med nötter och honung. Älskar det! Blanda ihop nötter (färdiga påsar med nötter och frukt) och 1 dl honung. Häll det på brietårtan och ställ i ugnen 200 grader i 10 min. 
 
 
Det finns så mycket gott att göra som passar till glöggmingel. Har fler godsaker som jag kan tipsa om senare. Ni är säkert duktiga på att hitta på till era festligheter, men jag tipsar lite när jag ändå håller på. 
 
Idag ska jag mysa med Elin som slutar tidigt. Philip han är med så mycket kompisar och lever riktigt tonårsliv. Elin hon har också mer att göra nu när hon går i skolan och med vänner men hon gillar också att hänga med sin mamma ibland. Idag ska hon fixa sina ögonryn med färg och plockning för nu har de äntligen växt ut. 
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

12 reaktioner på ”Tillbehör till glöggen”

  1. Jag älskar sådana här tips 🙂 Dadlar med serranoskinka runt lät gott. Tror jag ätit något liknande på Pinchos. Årets glöggflaska är så fin också 😍

  2. I år ska jag prova att göra pepparkakssticks med vällägrad ost som man kör i ugnen till osten fått färg, sött och salt i samma 🙂

    Skinka/bacon och dadlar, måste prova detta alltså!

  3. Jag ÄLSKAR att jag hittat in här. Vilka helt magiska bilder! Jag har än så länge bara satt upp en julstjärna men i helgen tänkte jag klä granen och dricka glögg haha =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *