

100 g smör
3 dl strösocker
1 dl mörk sirap
3 msk honung
100 g mörk blockchoklad
2 dl grovhackade julnötter (tex valnötter, mandel, paranötter)
En nypa flingsalt
Gör så här:
Mät upp smör, vispgrädde, socker, sirap och honung i en tjockbottnad kastrull. Koka på svag värme i ca 35 minuter eller tills termometern visar 125°. Eller gör ett kulprov; häll 1 tsk kolasmet i ett glas med kallt vatten. När kolan går att forma till en kula är den klar. Ta kolan från värmen och rör ner blockchokladen. Häll nötterna på ett bakplåtspapper. Häll över kolasmeten i ett jämnt lager. Strö på flingsalt. Låt stelna. Skär eller bryt i portionsbitar.
Ha en toppenfindag!
Kram Lotta
…………………
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt
Åh har tänkt börja julbaket i helgen och det där var ju ett jättebra tips, särskilt då jag är glutenintolerant:)
Stämningsfullt!! ❄️ Vilken start på dagen, blev mysig inombords av dina fantastiska bilder 🙂 Kram
Tack snälla du , Kram Lotta
Men guud! Godaste jag sett! MÅSTE baka till jul!
Gött! Här blir det lussebullar och pepparkakor i helgen. Godiset får tyvärr vänta till julveckan. Det tar slut över en dag annars, och råttan är ingen annan än jag själv 😉
åh va gott! ska göra det här i helg med sonen! 😀
får jag tipsa om receptet i min blogg, länkad till dig ?
/lillemmish
Åh, vad gott. När jag är ledig börjar dagen med att gå in på din blogg och ser vad har lagt ut för bilder. Dina bilder är underbara. Du gör så mycket roligt och fint, får så stämingsfullt hos dej.
Låter jättemumsigt!! Gud så gott, passar på att önska dej en trevlig första advent ♡
Tack så mycket, kram Lotta