Plåtkanter till rabatter

 
Efter jag skrivit inlägget på förmiddagen så vaknade Elin och var dålig så vi fick ställa in dagens aktiviter. Idag har har hon haft ont lite överallt. Inte kul, men vi vet att det försvinner om några dagar. Måste bara härda ut och den värken hon har nu går inte jämföra med det som var förra året, så vi tar en dag i taget. Det är så tråkigt att se henne ha ont men det värsta försvinner av pandodil, hon behöver i alla fall inte morfin. 
 
 
Träd silverpäron
 
Jag har hunnit klippa och trimma gräset och det är jag glad för. Det har vuxit så mycket nu när det regnat. Jag får många frågor om mina plåtkanter och jag har hittat inspiration hos bloggaren Trädgårdsflow här . Min granne säljer dem för 150 kr för 2 m och 20 cm höga, 110 kr för 2 m och 15 cm höga. De går att skarva i varandra och sedan skruvar man fast dem i varandra med plåtskruv. De rostar och blir bruna efter tag när de  kommer vatten på dem. 
 
De går bra att böja och forma och man får försiktigt trycka ner dem i jorden. Är man intresserad kan man maila mig och få hans tele och det hämtas i så fall på plats, info om mail i vänstra hörnet. Annars så ber man sin lokala plåtslagare om hjälp. 
 
 
Afrikas blå lilja i kruka
 
 
Japansk lönn i korg
 
 
Träd jag fått i present för flera år sedan, vet ej namn
 
Imorgon hoppas jag Elin är lite bättre för jag skulle behöva göra lite ärenden. Jag väntar också på fler växter som ska komma på posten och gruset som jag beställt som en lastbil ska köra hit.
 🌸🌿🌸
 
Idag när jag kom till hönshuset så hittade jag en död kyckling, så tråkigt. Hade troligtvis hänt något med ägget så hade mammahöna pickat sönder det. Nu får vi hoppas det finns fler kycklingar under de andra äggen.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Plåtkanter till rabatter”

 1. Men å vad vackert du har det runt omkring dig! Det där med plåtkanter i rabatterna är inte alls dumt. Jag bor också i ett gammalt kulturhus men har inte kommit till trädgården ännu.

 2. Hej Lotta ! Jag har precis de löparskorna som du tittar på och tycker att de är jätte bra. Super bra dämpning och känns lätta när man springer. Kan varmt rekommendera dem. Vill också tacka för en inspirerande, mysig, varm och ärlig blogg.
  Mvh Marita

 3. Jag har också de skorna! Klarar tyvärr inte att springa men har de hela dagarna på jobbet (butiksjobb med mycket trappor och delvis hårt marmorgolv) och de är heeelt underbara! Som att gå på moln, får väldigt lätt ont i kroppen av nya skor men inte av dessa. Rekommenderar verkligen!

 4. Jag har asics kayano, tycker dom passar mina fötter bäst. testade nimbus en gång men fick snabbt hälsporre av dom, men tror det är för att jag pronerar aningens med fötterna, och kayano har stöd för detta 🙂

  Lycka till!

 5. Hoppas din dotter mår lite bättre snart! Kan så klart inte ens föreställa mig hur det är för henne, eller er som familj heller.. STYRKEKRAMAR!
  Såå snyggt med plåtkanter i trädgården. Det ska upp runt mina rabatter också!
  Ha en bra dag!

 6. Har använt Asics Gel nimbus i flera år nu! Älskar dem! För normal probation och mycket dämpning! Lite tunga för långdistans men för kortare rundor perfekta!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *