Chevresallad och glädje för det lilla

 
 
Det är inte lika lätt för andra förstå den där glädjen som jag känner för småsaker som Elin klarar av. För det flesta är det vardag, men varje gång hon och hennes bror kommer iväg på tex. roliga saker så är det som hjärtat hoppar lite extra slag. Igår var de på bio, båda två. För en vecka sedan hade hon ont, ont i kroppen och svårt att gå och igår var hon på bio. Så många gånger Elin varit iväg på bio och varit så sjuk, tagit morfin, fått näsblod, åkt rullstol osv men igår var hon pigg. Det är konstigt att man ofta fokuserar och minns de där jobbiga sakerna, nu har hon varit ”frisk” och pigg så mycket så nu behöver vi inte tänka på det där tunga lika mycket, men kroppen och huvudet minns. 
 
Varje gång vi kommer iväg det blir nästan som förr, när vi får känna oss som en frisk familj så blir jag så lycklig. Jag vill att de ska känna livet, glädje. Få smaka på allt igen som känns som det friska, skratta, upptäcka. Jag har sett henne så många dagar under ett år i värk, jag har sett lillebror hur han lider när han ser på henne. Jag måste få se dem glada så mycket som bara går, annars orkar jag inte alla dessa tunga dagar. Igår var en fin dag och idag ska vi iväg på roligheter och ännu mer glädje. Det känns bra att min man kommer hem idag för han förstår det där också med småsaker och vi kan prata om sånt varje dag. För honom behöver jag inte känna mig knäpp , han känner precis som jag. Han ser också de små sakerna som betyder att vi nästan är tillbaka där vi var förr. 
 
Igår när jag lämnat ungarna på bio åkte jag hem och gjorde chevresallad. Älskar det. Till det behövs sallad, chevre, rödbeter, honung, balsamvinäger, salt och valnötter. Jag brukar sätta in chevren i ugnen med en klick honung på och så rödbeterna så de blir varma. Sedan lägger jag det på salladen, häller över nötterna och rimlar lite balsamvinäger och flingsalt . Mums så gott!
 
Hoppas ni har en fin dag!
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Chevresallad och glädje för det lilla”

  1. Det måste kännas underbart efter allt ni gått igenom att barnen kommer iväg på roliga saker. Varje liten sak som händer i rätt riktning förstår jag fyller ditt hjärta med värme.
    Och varm chevrésallad med rödbetor är fantastiskt gott och sätter en guldkant på tillvaron !
    Ha det så gott !
    Kram/Isa

  2. Du ska absolut inte känna Dig ’knäpp’ för att Du skriver av Dig Dina känslor. Både livets tunga och de underbara. Njut av att kunna få bli ’en vanlig familj’ igen och allt det positiva Ni har framför Er! Kram

  3. Tycker inte att du är det minsta knäpp, tycker rentav att du är klokare än de flesta😘 Glömmer ofta bort att glädjas åt det lilla och vanliga, men tror att jag är bättre på det nu än förr, iinnan min pappa drabbades av sjukdom. Jag fick vara med om hur livet förändras över en natt. Hur man en morgon stiger upp fullt frisk och hur man andra morgonen ligger dödssjuk på intensiven och hur allt förändras och aldrig blir som förut. Så tummen upp för de vardagliga, för småsaker att glädjas över och för själva LIVET❤️ Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *