Hjärntrött

 
Spegel House doctor, vas, korg och lyktor här
 
Har tagit in några grenar körsbärsris, de har slagit ut nu men inte på bilden. Så himla fint med lite blommor. Längtar så mycket till våren nu. 
 
 
Igår fick reda på att det som hände Elin förra helgen, det händer mindre än 1 av 10000 personer som får metotrexate. Helt otroligt att just Elin ska drabbas av det. Det är 300 barn mellan 0-18 år som får cancer varje år i Sverige och då förstår man ännu mer hur få ”barn” som just drabbas av de biverkningarna och det finns inte så mycket erfarenhet på sjukhuset. Vi märker nu efteråt att Elin är lite ”hjärntrött”. Symptomen dagen hon fick då var samma som att få en stroke, så hjärnan har varit påfrestad. Man kan se efter röntgen att den vita vävnaden i hjärnan varit påverkad. Har själv varit lite låg i veckan av olika anledningar som jag skrev om lite på instagram. Ibland blir det för mycket hur man ska orka och klara av allt. Hur hon ska klara av skolan och orka med sin behandling och framförallt hålla humöret uppe och tro på framtiden. Det är ju så många bitar att jobba med, för mig är det viktigast att hon mår bra i hjärtat.
 
Det går så fort med allt, vi kastas i olika stämningar från dag till dag. Från ena dagen att tro att Elin kanske kommer få sitta så där sned i munnen med stirrande blick och inte kan prata till dagen efter skratta och umgås med sina kompisar eller klara av att sitta tre timmar och skriva nationella prov i skolan till att få dropp som hon får nervsmärtor av. Så ibland hänger jag inte med. Mina tankar går ju bara till att allt ska bli lagom för henne så hon ska orka och känna glädje och det är skitsvårt för oss att veta när inte ens sjukhuset vet vad som kan hända med biverkningar i framtiden. Så vi fortsätter ta dag för dag och planerar också för framtiden. Livet ska vara roligt att leva och vi väljer glädje. 
 
Nej nu ska jag njuta av dagen! Ta hand om er. 
 
Kram Lotta
 
…………………….
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

14 reaktioner på ”Hjärntrött”

 1. Hej vännen!
  Jag finner inga ord i dag… vet inte alls vad jag ska säga…
  Inte mer än att ni finns i mitt hjärta och jag tänker på er….
  Stor stor kram

 2. Ja, jisses, ingen kan klandra er för att vika ner er. Det är väldigt imponerande hur ni lyckas navigera genom denna livsresa och jag tror att det är värdefullt att inte bagatellisera den, skjuta undan sina mindre angenämna känslor och bara le och nicka. Ta väl vara på er! Kram Mia

 3. Åh Lotta, jag önskar att jag kunde säga eller göra något som tog bort oron och smärtan om än bara för en liten stund.
  Stor kram! <3

 4. Så fungerar vi väl alla en psykolog sa några kloka ord jag tänker på ofta är …att kunna veta hur glädje känns måste vi veta hur sorg känns , och att sorg är en påtvingad förlust . Upplevde många olika sorgens ansikten förra året . Att försöka se livet på ett positivt sätt alla dagar är lättare att säga , skriva ner men inte alltid helt enkelt men vi är ju bara människor <3

 5. Inte undra på att det blir tufft att slitas mellan hopp, glädje, sorg, rädsla och allt annat.
  Ni är helt fantastiska och tappra precis som ni är.

  Varm kram från Ulrika

 6. Otroligt tufft för er allt som drabbar och drabbar extra som de biverkningarna. Bra igen att de gjorde den magnetröntgen så de såg detta även om det inte finns så mycket kunskap om det mer. Är ju så oerhört ovanligt så varför måste ni tänka, skulle Elin drabbas. Hoppas verkligen att det aldrig händer Elin mer och kanske de är försiktigare med doserna nu och det går bra också. Låter så tufft allt hon ändå ska klara med er hjälp men ändå själv, skolan till allt det andra. Fast det är ju fantastiskt om Elin klarar proven och kan lämna den delen bakom sig och se framåt mot gymnasiet. Men om det skulle ta mer tid så är det skönt att låta det vara så. Tycker att ni är otroliga och helt fantastiska i er kamp. Och en fantastisk gåva har ni att kunna se ljuset trots allt. Tänker på henne och önskar innerligt att hon får känna mer styrka igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *