Alla är hemma

 
 
Det är svårt att hänga med i svängarna, men nu är vi hemma igen. Elin har fått komma hem och idag är hon som vanligt igen. Om man är påverkad av metotrexate/cellgift så ska det kunna hjälpa med en hostmedicin och Elin fick två omgångar igår. På kvällen vände det, då kunde hon prata igen, den stirrande blicken försvann och hon är med mentalt som vanligt.
 
Hon själv förstod inte riktigt hur läget var igår, hon tyckte själv att hon var som vanligt förrutom att hon inte kunde prata då. Nu är det inte så många som får sådana här biverkningar så man vet inte riktigt vad som händer nu. Det man kan se är att en del får aldrig mer om det, en del kan få det igen. Man vet inte om det påverkar hjärnan på sikt. Forskningen har inte kommit så långt med allt. Så nu får vi försöka att bara leva som vanligt igen. Elin mår bra. Hon behöver vila, sova och ta det lungt. Jag kan se att hennes ögon är spända och trötta och blinkar en del, men inget annat. Den här gången försvann det tack och lov, det finns de som får biverkningar som inte gör det. 
 
 
Idag är jag så oerhört tacksam och trött. Att slängas mellan denna oro och glädje tar energi. Jag är så tacksam för vi sitter här och softar i sängen igen. Hon tittar på sina serier, vi skojar, tänt ljus, ätit lunch osv. Vardag är det bästa som finns! Igår var jag livrädd idag kan jag sitta här och veta att hon lever och det farliga har gått tillbaka.
 
Nästa vecka får vi veta lite hur det blir med mediciner i framtiden, doktorerna tar också hjälp av andra och det som är skönt med Elins behandling är att den ser likadan ut i hela Europa. Man lär sig av varandra. Nu är jag bara så glad att vi är hemma igen. Jag är ingen person som går och tänker så mycket, vi fortsätter att leva i nuet och vara glada för de bra dagarna. Vad som händer med oss eller med andra eller med någon av er som läser det vi inte. Därför kan vi bara välja att ta hand om de dagar vi har. Idag njuter vi av vårt hem, varandra och vi får vara här i vardagen. Jag är så glad och tacksam.
 
Stort tack för alla era hälsningar på blogg, insta, mail osv ni är så fina mot oss!!
 
Kram Lotta
 ………………………..
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Alla är hemma”

 1. Såå skönt att ni är hemma igen!
  Härligt egenskap att inte grubbla! Jag kan grubbla mig tokig på saker som har hänt eller som kanske kan hända och inget går ju att göra något åt. Jag försöker lära av dig.
  Kram till er alla och må ni nu få en alldeles alldeles underbar söndag! <3<3<3

 2. Följer din blogg och din och din dotters kamp mot cancern. Önskar så att detta var sista gången med så tuffa biverkningar och att allt går bra. Ni är kämpar, hela familjen. All kraft till er.

 3. Hej Lotta!
  Kikar in här i stort sett dagligen. Så starkt av dig att dela denna svåra upplevelse. Hoppas nu allt detta följs av fina och bra dagar.
  Många kramar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *