Sista PEGEN

 
Hon var på sjukhuset idag och fick sin sista peg. Peg är en spruta med cytostatika man ger i benet och effektiv mot leukemi. Det som otäckt med den är att den kan ge blodproppar. På den övre bilden sätter de nålen där Elin får sina dropp och där de tar blodprover. Hon har en inopererad dosa där som kallas portakat. När man kommer till sjukhuset så sätter de nålen där det första de gör.
 
 
Så nu får vi vänta två veckor till provtagning för att se om blodfetterna håller sig låga. För att sedan kan vi säga hej då till den oron. Det känns fantastiskt! 
 
Ikväll tittar vi på cancergalan och säger nej till cancer. Så glada att forskningen kommit så långt så att vår dotter har en chans att överleva. Vi är väg tillbaka, man får aldrig tänka något annat. Elin mår bättre, behandlingarna går som de ska. Fortfarande påverkar behandlingarna henne, men inte alls på samma sätt. Idag har hon bara hb på 74 och nya prover på torsdag. När det är nere på 70 får man blod och då blir hon piggare igen. Blod är en bristvara så man får vänta länge innan de fyller på. 
 
Så idag uppmanar jag alla som kan (jag fick inte för mitt hb var 124 och man bör ha 125),  bli blodgivare och vara rädda om er.  Bilderna på bloggen är alltid godkända av Elin. 
 
Kram Lotta
 
………………………
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

6 reaktioner på ”Sista PEGEN”

  1. Säger också nej till cancer, på mindre än ett år miste jag 4 st nära varav 3 av dem hade cancer, den yngsta var 19 år.
    Så skönt att Elin fått sista sprutan i benet, är så glad för eran skull att det går åt rätt håll 😃 hon är så vacker eran fina tös.
    Ha en underbar dag idag. Kram

  2. Åh,vilken fin dotter Du har!Beundrar henne verkligen!!Bilderna tar andan ur mig och jag gläds med er åt att hon "tar" behandlingarna bättre!!
    Kram från Lena

  3. Ni är fantastiska!!! Berätta för din dotter att det är ofantligt viktigt att andas effektivt. Då syresätter man bloder osv. och det är bra för att bli frisk. Nu är det vinter och det är Superviktigt att Andas rätt. Imorgon den 13/1 medverkar jag i radio om varför man ska andas rätt då man är ute i kyla kikkisandstrom.se/vill-du-veta-varfor-du-ska-andas-genom-nasan-da-det-ar-kallt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *