Lite mer lust är min melodi

 
Godmorgon mina kära bloggläsare, nu sitter jag i sängen med datorn i knät och en kopp kaffe på sängbordet. Killarna i huset har varit vakna länge och har nu åkt till Kisa för att åka slalom och vi tjejer ska vara hemma och lata oss. Jag ska sitta här en stund och sedan röja köket från igår, visade en bild på instagram här igår hur rörigt vi kan ha det och bara gå och sätta oss på kvällen.
 
Från jag var ung tills jag började blogga så styrdes jag av måsten, man måste städa, man måste ha fint, man måste ta in disken, man måste ha en perfekt trädgård, man måste vara så jäkla duktig för vad ska folk säga och tänk om jag upplevs som en dålig mamma och fru och gör man inte som alla andra så är man konstig osv. Min mamma är superpedant, hon var min förebild. Men när jag började blogga och fick andra intressen så insåg jag att det var fel för mig. Jag ville inte styras av måsten så jag låter istället lust vara mitt motto. Jag skiter i vad man borde, jag gör det jag har lust med.
 
 
Kanna här och porslin tallrikar här 
 
Igår kväll var jag trött efter maten (kalle lagade en jättegod middag och jag dukade) men sedan var jag inte sugen på att plocka bort. Ibland är jag pigg och tycker det är skönt och då gör jag det, men igår var jag trött. Så då struntar jag i det. Så köket och matsalen är full med disk, men jag bryr mig inte för jag gör det jag mår bra av. Jag skiter i måsten. 
 
Idag ska jag vara hemma hela dagen så jag har massor av tid. Ska smyga upp sedan och plocka ordning och bjuda Elin på frukost. Bara gå i underställ hela dagen. Har hela dagen på mig att plocka och göra fint. Köpte lite nya blommor igår också. Det är så ofta många undrar hur jag hinner så mycket åtminstone innan Elin blev sjuk. Då är mitt råd att gör lite mer efter lust, måsten kan vänta, när jag gör något säger det bara sivsh så är det klart när man väl sätter fart. Inte hade jag hunnit med bloggen förr och hunnit utveckla den till ett heltidsföretag om jag hade varit pedantisk. inte hade jag hunnit utveckla mitt företag som fotograf samtidigt  jobba 85% på förskolan, man får ju välja och prioritera och jag väljer må bra, ha kul, leva livet, älska lite mer, vara galen, njuta. Börja istället med det du tycker är roligt först och ta det tråkiga sist, då har du fått energi till det tråkiga istället för tvärtom. Så tänker jag. Vi styrs av så många måsten och borden i huvudet som tar upp vår tid, det behöver inte vara så. 
 
Det är så många som säger att det är jobbigt att vakna att det ser ut så, men det tycker inte jag. Jag sätter på musik och går och plockar och då är jag pigg och mår bra. Jag vaknar före familjen och när de kommer upp så frukosten klar och tända ljus på bordet. Jag måde dåligt förr av röra, men den är inte jag längre.
 
Lite mer lust är min melodi, ha fin lördag!
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

27 reaktioner på ”Lite mer lust är min melodi”

 1. Som vanligt kloka tankar från dig! Jag tror många skulle må bättre av att släppa sina måsten lite grann. Jag är ganska pedant, men inom rimliga gränser. Kan vara befriande att låta disken stå ibland, eller låta tvätten hänga fastän den är torr för längesedan… det kan jag tycka är lite vardagslyx, att skita i allt o göra nåt kul:)

  Kram Tina

 2. Med stigande ålder har jag också blivit mer lust-styrd. Det är väl tur att vi är olika! Livet är för kort för att styras av alltför många "måsten".

  1. Man måste välja för att hinna leva också, min mamma hinner inte ut för hon måste städa huset först. Hur svårt kan det vara? Bara öppna dörren och gå ut tänker jag nu. Kram Lotta

 3. Fast åh andra sidan om man hjälps åt så går det ju fort att röja undan … jag känner inte att det är ett måste , utan mer att det känns härligt att komma upp till ett cleant kök 😊 du vet bara gört 😊

 4. Det viktigaste är nog att man hittar det som känns bra för en själv 🙂 oavsett om man är pedant eller inte , att man inte gör en massa för att man tror att andra förväntar sig det ! Ha en fin helg ! Kram Anna

 5. Låter skönt att kunna släppa måsten… Själv har jag nästan blivit mer pedant med åren och har svårt att koppla av förrän "det viktigaste" är fixat. 🙁 Bra att strunta i krav och förväntningar från andra, men om det är ens egna… Hur gör man?

  1. När jag hittade roligare saker att göra så kunde jag glömma bort att jag skulle göra alla måsten, sedan övade jag mig i att strunta i det. I början mådde jag dåligt men efter ett tag var det en befrielse. Jag har tycker också om att ha ordning men jag orkar inte hela tiden, så känn efter vad du vill, inte vad du borde. Kram Lotta

 6. Hej!
  Jag ÄLSKAR att du lämnar disken på kvällen (precis som jag, och många av oss gör ibland eller ofta!) och trots många kommentarer med lite hintar om att det skulle vara ofräscht osv som känns lite nedvärderande (enligt mig, jag är dock lite känslig) så står du på dig med att det är bäst för dig och att man inte är sämre eller ska behöva känna skuld/skam över lite lämnad disk (så uppfattar jag det. En sån "liten" sak som en bild på en blogg kan göra min dag! Ibland på ett fixat stileben och ibland en bild på verkligheten. Å verkligheten får nog högsta vinst enligt mig. Att du som orkar och kämpar så mycket, har det så fint och är så klok lämnar disken till dagen efter gör dig i mina ögon bara ännu mer "perfekt" ;)Jag ska börja jobba riktigt hårt på att sluta må dåligt över om jag lämnar disken på kvällen pga att jag är trött och hellre lägger sista energin på att vara med barnen! Även att det inte är optimalt att komma upp till ett stökigt kök kan det ibland vara det allra bästa! /Johanna

 7. OJ vad jag blir glad av ditt inlägg! Tycker också att det är viktigare att alla mår bra och man går lite på lusten iställe för att va jättestressad pga alla måsten! Visst är det fint med ett välstädat, bortplockat hem men man ska ju leva där också! Man skall leva för dagen och njuta av det för man vet aldrig vad morgondagen för med sig. Kram

 8. Lotta, jag undrar om du skulle kunna skriva lite mer om när du började äta LCHF. Jag och min man ska börja den 1 feb har vi bestämt. Just nu har vi en övergångstid när vi läser på, testar och förbereder oss mentalt. Vad var svårt och vad var lätt i början och efter ett tag tycker du?

 9. Ååååå så fint..bara älskar kannan som jag också har skickat efter. Underbart med vårfärger. Tack för dina fina tankar o din inspiration 🙂 KRAM

 10. Så fint att läsa ditt inlägg! Jag håller på pricken med. Önskar bara att min mamma också kunde förstå det där någon gång med lust och måsten… Men jag har insett att det är något som måste växa fram inom en, det går inte att tvinga fram och alla har inte "det". Tack för att du delar med dig!

 11. Du är så klok du Lotta!!! Jag har inte kommit längre än att försöka börja tänka mer som du. Men du är en väldigt stor inspirationskälla ska du veta!!! Tack för att du finns… <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *