Dagen från mobilen

 
Elin kommer ligga inlagd på sjukhuset på sportlovet och så får hon droppet som ger nervsmärtor på måndag så idag så här dagarna före cytostatika tog jag henne till p.a.u.s  för en kroppsbehandling som en liten present. Hon gjorde en behandling där man skrubbar bort gammal hud och återför fukt. Hon älskade det och  det fanns nog en del hudceller att ta bort. Det är mycket som förstörs i en cancerbehandling tex så dör hudcellerna. Jag fixade mina ögonbryn med färg och plock som jag alltid gör en gång i månaden.
 
 
Det är ett steg i rätt utveckling att hon vill visa sin kropp och göra en behandling. Det är så att det är många bitar att jobba med både fysiskt och psykiskt. Jag försöker stödja henne i det mesta. För några månader sedan hade det varit otänkbart, men vi jobbar hela tiden på självkänslan och nu finns den här i vissa situationer och i vissa stunder är vi inte där ännu. Sedan tog vi en liten tur på stan. Elin ville in på Pinkroom.
 
 
Sedan var vi på Chocolate i Linköping och åt lunch. Älskar luncha på stan. Väldigt trevligt ställe och supergod mat och rimligt pris. Dit måste jag gå igen. Jag etycker Elin är så grym som tar av sig mössan och sitter där med sitt lilla hår. ( idag vill hon inte vara med på bilder) Jag tror nog att alla kan se att hon är sjuk, men hon klarar det nu och någon peruk vill hon inte ha. Hon känner sig mer som sig själv med sitt eget hår. Det är så underbart för mig som mamma att se henne växa med sin självkänsla att våga vara den hon är just nu åtminstone i vissa situationer.
 

 
 
När vi gick vägen hem genom trädgårdsföreningen till bilen så pratade vi just om det hur vår resa har varit. Från första gången när vi skulle ner på stan och Elin skulle välja peruk och vi grät av panik. Hur skulle vi klara detta? Inlägget finns här Eller när vi gick med rullstol på stan och hon inte kunde gå osv.  Det går så bra nu. Flera timmar på stan i butiker och handla mat, det är länge för henne. Så himla härligt med de här timmarna tillsammans. Tänk att vi är här nu.
 
 
Köpte mig en ring på p.a.u.s också, tre stycken som satt ihop och texten står det ”Amor vincit omnia”, det får spegla vår tid tillsammans nu som familj. Jag, Kalle och barnen. Kärleken övervinner allt. 
 
 
Sedan fär vi plugga till prov och köra lite matte i helgen istället men det var det värt! Killarna i huset ska följa med barncancerfonden och åka slalom I Kisa så vi tjejer är hemma. Dagen avslutades med att handla mat och kika in i blomsteraffären. Älskar blomsteraffärer.
 
 
 
Nu ska vi fixa lite middag, köttet har fått krydda och jag ska duka. Tar mig en cider och njuter av kvällen. 
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

4 reaktioner på ”Dagen från mobilen”

  1. Låter som en fin dag och vad härligt att självkänslan börjar titta fram! Du blev superfin också även om du var fin innan också! 🙂 Ha en bra helg!

  2. Hej Lotta! Tycker väldigt mycket om din blogg. Jag blir lite nyfiken på när du säger att ni jobbar mycket med självkänslan. Har du några tips?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *