Att få boka en skidresa

 
Vi har pratat en del om att åka till fjällen för att åka skidor.  Elin vill inte åka skidor men hon vill dit och bara vara i den miljön. Jag tror på att få göra saker där man får känna sig som vanligt, som den person man var innan cancern. Att få sitta på ett cafe, ta på sig skidjackan och sitta i backen även om man inte åker osv. Jag tror på att inte stänga in sig och få känna livet finns där och jag är här utifrån mina förutsättningar. Räkna med mig. 
 
 
Så igår bokade vi en kortvecka till Romme. För Philip är det också viktigt att få ha kvar lite av det som han tycker om, som vi tycker om. Att vi kan göra saker som en familj. Han blev så klart jätteglad! Vi hittade ett bra rum på Ski lodge i Romme så vi tar med min mamma och bonuspappa också och bor på hotellet. Då kan de få vara lite sällskap till Elin och även jag kan åka skidor någon dag och samtidigt bjuder vi mina föräldrar på lite semester.
 
 
Idag har jag en överraskning till Elin. Hon ligger på sjukhus på sportlovet med högdos (tre kvar ) och måndag ska hon ta det där droppet med cytostatika som hon brukar få nervsmärtor av, så idag ska vi ha mys hon och jag. Det blir räkna matte först. Det har gått så bra med skolan så igår sökte hon till gymnasiet. Det kändes overkligt i somras men hon har jobbat på bra här hemma. tex är det två prov nästa vecka som ska göras och hon vill till gymnasiet i höst.
 
När jag skriver om vårt liv och denna cancerresa så hoppas jag att kunna ge er både glädje och den sorg vi levt i och om ni skulle hamna i denna situation så finns det hopp. Vårt liv är annorlunda mot för ett år sedan, men vi gör det bästa vi kan av det. Vi är på väg tillbaka, vi är här. Livet fortsätter men vägen är bara lite krokig…
 
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

20 reaktioner på ”Att få boka en skidresa”

 1. Låter skönt att ta en sväng till fjällen. Jag åker inte skidor men kan förstå känslan av att bara vara där och njuta av miljön och kanske framför allt att få miljöombyte för Elin. Det finns ju varm choklad, vackra brasor och fin natur att njuta av så ni kommer säkert att få några underbara dagar! Nu ska ju visst snön smälta bort här i vårt Östergötland förstod jag det som.
  Ha en fin fredag och helg!
  Kram Jenny
  http://www.jennybennhedencarpvik.se

 2. Så fin tanke..jag tror precis som du att den som är sjuk samt övriga familjen behöver miljöombyte tillsammans, känna glädje utanför hemmet men så viktigt också att ha något mysigt att se fram mot.
  Varm kram till Elin som kämpar på så tappert!

 3. Kan än en gång bara beundra dig vilken ork och kraft du har fina du. Och för att inte tala om Elin vilken tjej finns inga ord.
  Stor kram och trevlig helg hela denna kämparfamilj.

 4. Tårarna droppar fast jag ler samtidigt..;)
  Ni är så så värda allt och lite till.
  Jag tycker det låter underbart.. Och det ÄR härligt
  oavsett om man åker skidor eller ej.
  Romme är bra… vi åker dit över dagen i bland.

  Hoppas ni får en underbart mysig dag i dag och heja heja Elin!!
  Kram Katarina

 5. Vet inte om kuratorn på sjukhuset informerat er om att det är möjligt att söka pengar från olika fonder för tex resor eller annat som man kan vara i behov av. Exempel Henrik Superman Stiftelsen, Linas Livsglädjefond och Cancerhjälpen. För min familj har dessa fonder möjliggjort en resa till solen!

 6. ….. Vill bara ge er en stor, varm cyberkram. kan inte förstå det ni måste gå igenom, fy fan… Hoppas verkligen din dotter är frisk snart!

  Mitt lilla krypin som 25:årig mamma till Oliver, tio månader. Om barnmode, inredning och en dos träning. Om vardagspuls, barnmat och mammaliv.

 7. Vad fint! Det finns olika sätt att njuta av och uppleva samma sak. Var och en gör på sitt vis utifrån sina förutsättningar. Ni kommer säkert få det toppen!

 8. Heej..
  Det gör ni rätt i ..Jag tror åxå som du att man måste göra saker i den mån man orkar . Det ger en styrka och kraft att fortsätta kämpa på.
  Romme är fint ( min hem backe – och Borlänge stad )
  Tips : om ni lessnar av backen 🙂 så finns härliga butiker i stan att besöka .
  Kram till er alla <3

 9. Så skönt för er. Nu är ju inte Romme fjällen, då måste man upp till Sälen men Romme Alpin är en riktigt mysig skidanläggning utanför Borlänge. Fina nedfarter där. Hoppas ni blir nöjda.

  1. Nej vi har pratat om att åka till fjällen, men vi åker inte dit vi åker till Romme. Medveten om att det INTE är fjällen 🙂 Ska bli roligt att se något nytt. Kram Lotta

 10. Åh, man blir så glad och ledsen på samma gång när man läser din blogg. Du skriver på ett sådant fantastiskt sätt. Har följt din blogg från och till under alla år!
  Jag är så imponerad av er och blir så glad att ni fortsätter att leva livet. Tänka positivt, unna er, njuta, göra det bästa av situationen. Jag tror att du inspirerar många! Även jag får mig en ordentlig tankeställare varje gång jag kikar in! Tack för det 🙂
  Om ni inte har varit i Romme tidigare kan jag tala om att jag tycker det är jättebra! Mysigt hotell, bra service och backarna är faktiskt riktigt bra. Det finns något för alla 🙂 Stor kram!

 11. Vi skulle åkt på vår efterlängtade skidresa just idag men eftersom mannen i mitt liv fick prostatacancer(48 år ung) så har han just nu strålbehandling nu som gör att vi inte kunde åka. Vi hoppas nu att komma iväg v 11 med hela vår familj. Det känns så viktigt! Mannen o barnen älskar skidåkning o själv myser jag bara runt o servar alla. Det känns toppen! Så jag förstår att ni längtar efter er resa. Vi bor på Skilodge Lindvallen o det är ett fantastiskt boende. Läser alltid din blogg o får ofta kraft av det du skriver när vår dag känns tung! Tänker ofta på din Elin trots att jag inte känner er. Men vet hur livet med cancer i familjen påverkar oss alla! Hoppas ni får en härlig resa! Kram

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *