Blå kuddar

 
Elin har lite ont igen, jag hoppas det går över till helgen, men det kan bli värre, mycket värre. Nu har droppet vincristin gett henne ont i käkar, i hörselgångar, huvudvärk, myrkryp i benen (nervsmärtor) darris, ont i ryggen, svullnad av kortison, humörsvängningar, konstiga drömmar och tankar osv. Än så länge på en nivå om är helt ok att klara av men hon kan inget göra. En dag i taget och idag har vi ställt in hemkunskapsprov. Morfin inatt tar värken än så länge, tack och lov.
 
 
 
 
Så igår planerade vi vidare vad vi ska göra inne innan våren kommer. Jag vill ha en fondtapet i hallen och Elin vill ha en ny fondtapet i sitt rum. Hon har fått presentkort på Ikea i julklapp så vi ska dit när värken går över.
 
Hennes rum gjorde vi i ordning för några år sedan, men rummet påminner om så mycket av det gamla, så hon vill ha något annat. Svårt att förklara, men tex. så hade hon svårt att flytta upp efter bott nere för rummet känns som den friska Elin. Nu har hon kommit långt , men vi ska ändra lite. En dubbelsäng ska hon få och den kommer hon även kunna ha när hon flyttar hemifrån. Soffan ska nog Philip ta över. Resten får hon samla och köpa till själv och så är det födelsedag i april. Men nu har vi beställt tapeter och pratat med målaren som kunde komma inom kort.
 
 
I paketet från Ellos förra veckan så blev det också två nya kuddfodral. 99 kr styck och jag tycker de lyser upp lite i vardagsrummet.
 
Nej nu ska jag krypa ner i sängen en stund till och sedan kommer min mamma hit i eftermiddag så ska jag åka och handla med Philip när han slutar skolan. Skönt att fylla kylskåpet till helgen när vi ska vara hemma ifall vi inte kommer någonstans. Elin har krypet ner bredvid så hoppas vi kan somna om.
 
Kram Lotta
 
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Blå kuddar”

 1. Hej vännen!
  en till som är vaken tidigt tidigt…
  Här stormar det….

  det går int med ord att beskriva känslorna som väller över en när man läser om vilket helvete hon har…. det går nog heller inte riktigt att förstå hur det verkligen verkligen är…
  Bara komma med dessa eviga hejarop och säga att hon är stark att hon klarar det osv…. ibland känns det bra att säga så…pusha och heja…ibland känns det mindre bra för man har mer en klump i halsen och ett uppdämt skrik som egentligen vill skrika…
  DET ÄR FÖRDJÄVLIGT!!!
  RÄCKER DET INTE NU???

  Ja du vännen… jag kan ingen annat säga än att jag är så så ledsen…känner hur det vänder sig i magen bara av att tänka på vad den flickan går igenom…
  All kärlek till er, hela fina familjen!

  Så skönt ändå att hon vill…att hon vill göra om på ytan…
  Det vittnar ju om att hon ser ljuset…att hon bryr sig och inte är likgiltig… det vittnar om att hon ser slutet på eländet och vill att en ny period ska börja… den friska!
  Det är ju så att ibland behövs det inte mer än en ny tapet och en ny möbel för att man ska få den där skjutsen in i det nya…
  Då är ju det helt underbart toppen… ett "billigt" sätt att få må lite bättre…en nystart…ett sätt att skingra tankarna och tänka på lite ytligheter…. att få tillåta sig att älska det med….

  Stor kram och jag hoppas och hoppas att det vänder i dag så hon slipper den där skiten…
  Katarina

  1. Min fina vän du är ju bara bäst som skriver så mycket fint till oss, jag älskar att hon ser framåt och vill. Även om ho inte kan fara omkring så kan vi sitta och drömma tillsammans. Kram Lotta

 2. Hejsan Lotta!

  Du nämner en målare i det här inlägget. Jag undrar om det går att få kontaktuppgifter till hen? Jag bor i Mjölby och vi står i begrepp att göra i ordning två rum till barnen. Tar gärna emot tips på duktiga och prisvärda målare. Tack! Hälsningar, Sara.

 3. Det är förfärligt att det ska vara så mycket smärtsamma biverkningar förutom allt annat hemskt med sjukdomen i sig. Hoppas att smärtlindring fungerar och att Elin blir bättre under helgen och att det alltsammans blir bättre och bättre. Hon är otrolig, vilken kämpe och ni med förstås, men svårt att förstå vilken kamp det är för henne. Låter bra med framtidsplaner, att göra om i hennes rum, har ni möjlighet hoppas jag att hon får göra om allt, tror planering med något praktiskt kan vara läkande och lite roligt också i allt det svåra. Fantastiskt att hon orkar och vill, hoppas att hon får det riktigt fint och som hon vill ha det. Ni är fantastiska kämpar!

  1. Ja det går inte förstå vilket skit alla dessa sjuka barn ska behöva gå igenom, vi får kämpa på och ta en dag i taget. En del dagar är ju ändå bra dagar och livet kommer tillbaka. Kram Lotta

 4. Tror ingen kommer vara så stark som Elin efter det här.. Det är ingen tröst, men hon är stark den tjejen som aldrig gnäller.
  Hon är en riktig kämpe verkligen!
  And so are you, hoppas ni vet det <3

  Till det ytliga…Så fina kuddar! Är så sugen på något blått hemma nu.
  Beställde facemasken igår, du hade ju bäst rabatt! Tack, nu ska jag bli len som en babyrumpa;-)
  Kramar Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *