Badrum, tvättstuga och städning

 
Sista dagarna har jag försökt komma ifatt med tvätten och få ordning i tvättstugan. Jag fick en ide att bli klar med tvätt och städning och ha ett fint hus överallt samtidigt..men det sket sig rätt fort 🙂 Jag kommer aldrig till det läget längre för jag orkar inte och tycker inte det är värt den energi som det tar. 
 
 
Förr kunde jag hålla på en hel dag och bara städa och köra järnet för det skulle vara så, men det kan jag inte längre. Jag blir så sur och tråkig och tycker det känns så meningslöst. Nästa dag så finns det ny tvätt, ny disk osv. Vi hjälps ju åt massor här hemma, Kalle tex. lagar nästan all mat och det är jag så tacksam att slippa. Då dammsuger jag hellre och tar hand om tvätten. Barnen städar sina rum själva osv. 
 
 
Nej jag är mer en person som fixar lite ytan och gör sedan något roligt. Helst gör jag det roliga först och tråkiga sist. Sedan när det blir alldeles för skitigt i badrum osv då kan jag ta tag i det eller så gör min man. Jag måste få lite inspiration för att vilja städa och den kommer inte så ofta. Nu är det så att vi har ganska fint ändå, men vissa dagar ligger det saker överallt och jag är inte sämre än de andra i familjen. Jag gillar när det är fint, men jag vägrar lägga all tid på att alltid plocka. Jag vill leva också. 
 
 
Jag älskar ju röja och sortera däremot så jag får nog ta tag i det igen så är det lite lättare att hålla ordning. Ta bort grejer och inte ha så mycket framme. Då brukar det bli bra.
 
Ha nu en skön kväll! Här blir det lite mat och melodifestival och mina föräldrar kommer på besök.
 
Mer bilder från badrummet hittar du här om du scrollar 
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

8 reaktioner på ”Badrum, tvättstuga och städning”

  1. Det är ett mysterium det där, att hålla ordning på prylar som tycks hoppa omkring. "Var sak har son plats" är liksom inte alltid enkelt. Jag städade i bestick -och kökslådorna för ett tag sen, fasiken vad rörigt det var o massa grejor man inte använder! Vart kommer allt ifrån? Vi är ju numera bara 3 vuxna hemma och det blir verkligen inte rörigt men städa behövs förstås ändå, man når sin gräns för när det är dags. Din tvättstuga är helt underbar, jag blir så varse om hur gräslig min egen är, trång och eländigt ofin på alla sätt, men tvätten blir ren i alla fall o det är ju huvudsaken – det rummet kommer visst alltid sist på Todo listan. Kram till er Lotta o hoppas ni fått en mysig kväll! Kram Milla

  2. Det har tagit mig många år att komma till insikt. Nu städar jag vad som känns bra, ibland ett rum, ibland en våning, men aldrig hela huset. Det är inte värt det. Att ta lite pö om pö tar bort känslan "rör er inte, det måste vara nystädat i minst två timmar".

  3. Snälla söta Lotta, du städar ju jämnt;) Vet att du lägger ut stökbilder men sen har du snabbt o effektivt städat undan!
    Beundrar din energi såå i er jobbiga tid och din positiva inställning till livet. Ni har det så fint både ute och inne!!
    Tack för den livsglädje du sprider // Stor kram Jenny

    1. Ja städar lite varje dag, men jag skulle vilja att allt var fint samtidigt. tex. så bäddar vi nästan aldrig sängen, alla skor som står alltid innanför dörren, nu har jag tex. all disk att ta hand om innan frukosten, tvätten som lägger överallt i tvättstugan osv. Skulle vara så skönt om allt var fint någon gång, men jag orkar inte. Jag stänger hellre dörren och åker iväg och har kul. Tar bara lite varje dag, det passar mig .Kram Lotta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *