Saffransbröd

Igår tog jag mig tid att baka saffransbröd, vill ha lite i frysen nu när vi ska vara lediga och det kommer lite gäster. Gjorde även julgodis men det tar vi lite senare.
Det blev två satser med saffransdeg för jag satsade på kransar och längder och då krävs det lite mer deg men det går ändå fortare att göra än att stå och fixa krusar.
Jag gjorde fyra olika bröd, tre av dem har jag mandelmassa emellan, smör och lite socker. Den fjärde bara smör socker för mannen tål inte något med nötter.
Saffranskransar ska vara i ugnen på 225 grader ca 15 min. Mina jäste massor så jag fick ändra tiden lite. Om man gör i form så gör man bullar som i bullsmet och lägger tätt ihop. Väldigt smidigt och kakan sitter ihop sedan så man kan frysa in hela.
 Det recept som jag brukar använda mig av finns HÄR 
 Ha en toppenfredag!
Kram Lotta
……………………
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

3 reaktioner på ”Saffransbröd”

  1. Hej, tycker det är synd att du stött på partrull med avtal för Aller media med foto och rättigheter. Men kan inte du med ditt nätverk skapa en egen tidning? Du fyller "dina" sidor med dina reportage och säljer plats åt andra. Jag tycker det borde finnas plats för fler tidningar och kanske dra fram fler egna bloggare och stylister. Det är mångfald vi behöver nu när fler och fler bloggare blir "uppköpta".

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *