Som vi längtat efter den här dagen

Klockan är 9 och Elin sövs nu ner för att få spruta i ryggen, den sista på detta schemat.  Efter 1 år och 3 månader går vi äntligen in i underhållningsfasen. För oss är det stort, som vi har längtat och pratat om den dagen. Elins blodcancer har varit borta från kroppen i 1 år nu, men behandlingen är lång 2.5 år då hon fick mellansvåra varianten av ALL leukemi.

Du har krigat mot din leukemi så länge , livet har varit berg- och dalbana. Så mycket smärtor, skratt, tårar och glädje på en och samma gång. Du har skrämt skiten ur oss många gånger och du har fått oss skratta genom din fantastiska tokiga personlighet. Du har gjort den här resan så mycket lättare för oss genom ditt sätt att möta din sjukdom. Mycket humor har det funnits, det har varit en överlevnadsstrategi för dig.

❤

Cancer är en vidrig sjukdom men nu har du kommit långt och dina erfarenheter har du växt som människa och dem bär du med dig livet ut. Du är stark Elin och du har också vågat visa dig svag och sårbar och gett den hemska sjukdomen ett ansikte. Din fina bror har också haft det tufft i perioder och många vi känner har lidit med dig. Tack alla för stöttning. Vi har fått lära oss att hålla ihop och göra livet så bra det bara går, möta varje dag minut för minut och en dag i taget för vi har aldrig vetat vad som väntar. Nu ska vi bara låta livet få komma tillbaka på riktigt, du ska få ha ditt liv lite mer för dig själv och nästa år i nov är din behandling helt slut. Nu ska du börja gymnasiet. 

 

Här slutar nu min uppdatering om dig och din sjukdom. Från och med nu kommer jag inte uppdatera om din sjukdom hela tiden och ditt liv. Jag kommer däremot fortsätta skriva omkring mina känslor över det som hänt och kommer hända. Vi har nu klarat av din värsta del av behandlingen och nu ska du ha ditt liv för dig själv.

❤

Nu bockar vi av:

21 dropp vincristin ( fruktansvärda smärtorna fick du av dem) 

8 högdosdropp Metotrexate, inlagd på sjukhus 4 dagar ( Droppet som gjorde dig förlamad i ansiktet och inte kunde prata) 

8 st peg spruta i benet (risk för blodproppar och gav dig höga blodfetter, gjorde oss livrädda många gånger) 

4 st Danorubicin dropp

2st Doxrucibin dropp

2 st Cyklofosfamid dropp ( så farligt att man får motgift) 

16 st cyterabininjektioner ( feber, frossa, andningssvårigheter, magvärk) 

16 st ryggmärgssprutor med nedsövning 7 kvar 

Metotrexatetabletter

Puri-nethol tabletter

Dextametasontabletter/ kortison

Lanvistabletter

Pred po tabletter

Oxynorm

Saroten

Bactrim

Zofran

Panodil i mängder

Laktulos

+ alla mediciner för biverkningar

Påfyllning av blod och trombocyter

Operation

Flera magnetröntgen

Benmärgsprov

Stick i fingret varje måndag, provtagning

Nedsövning än så länge 16 ggr

Svamp i munnen

Tappa håret, ögonbryn, ögonfransar

Nervsmärtor 

Minskat 9 kilo i vikt

Darris i kroppen

Olika smärtor i benen som tex. myrkryp, fyrverkerikänsla,  som någon slår med hammare

Blåsor som blir ärr

Muskler som försvinner

Slutat gå

Svullnad

Klåda

Smärtor i magen

Förstoppning

Kräks, kan inte äta

Stor aptit, kopiösa mängder mat

Sömnproblem

Helt utslagen och trött

Värk i käkarna

Bränner under fötter

Tappar skinn

Huvudvärksattacker

Nervryckningar

Infektion

Feber

Påverkan på vita vävnaden i hjärnan

Höga levervärden

Höga blodfetter

Spricker när man bajsar/torra slemhinnor

Låga blodvärden

Vätska i benen och i ett knä

Yr

Hjärntrötthet

Kramper 

Svullna ögon

Prickar i ansiktet

Torra slemhinnor 

Blåsor i mun

Tappar känsel

Förlamning i ansiktet

Svårt att prata

Ögonen rullar

Hjärtklappning 

Bristningar i huden

Ärr

Och så mycket mer som jag glömt bort …allt har du fått genomgå för att överleva. Jag tvivlar inte en sekund på att du kommer njuta av ditt friskare liv och även om det finns risk för återfall så ska vi ta dagarna som de kommer och vara tacksamma över att bara finnas här.  Nu är det bara 7 ryggmärgsinjektioner och tabletter till nov nästa år kvar. Äntligen, det är ingenting för dig som varit med om så mycket. 

 

Till er alla som följt oss som skrivit kommentarer, skickat mail och varit delaktiga ni har betytt massor. Tack älskade läsare för ni läst, peppat och varit med på resan. Det har varit så skönt för oss att ha er. Nu ska Elin få sakta men säkert dag för dag återvända till ett normalt liv och bli starkare. Hon kommer såklart vara med på bloggen framöver, men det kommer handla om henne som person och vad vi gör, inte om hennes sjukdom. Sedan kanske jag sammanfattar framåt höst, jul osv men det blir sällan. Jag kommer däremot fortsätta skriva mina tankar omkring vad jag upplevt och hur det känns men utifrån mig.  

Åter igen tack allra bästa ni, vi älskar er så mycket och för allt ni gett oss under denna tid. 

Kram Lotta

❤
…………..
 
Mer omkring vår cancerresa hittar du här om du scrollar ner

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

116 reaktioner på ”Som vi längtat efter den här dagen”

 1. Ni är och har varit otroligt starka ! Jag vet inte om jag orkat vara så öppen som ni varit i er situation. Jag tillhör den kategorin som sluter mig som en mussla när jobbiga saker händer. Vilket är rätt eller fel är olika som du Lotta ofta gång på gång uttalat måste vara upp till var och en. Så åter igen ni är urkraften som familj. Elin du har en familj att vara stolt över (fast det vet du nog redan) bra kämpat och lycka till Elin med skolan och allt det andra fina med LIVET! Kramar!!!!!

  1. Man ska vara den man är, alla är vi olika och fungerar på olika sätt. Man får följa hjärtat. Vi får ta en dag i taget nu och det ska bli underbart se Elin stark snart igen. Kram Lotta ❤️❤️

 2. Går ej att föreställa sig vad ni gått igenom o speciellt Elin, men trots att det varit tungt o svårt, har ni aldrig gett upp utan sett möjligheter. Tänk så långt man kommer med och vända det tunga till något positivt, om än det kan vara svårt.
  All kärlek till er och speciellt Elin <3
  Kramar!!

 3. STORT TACK för att vi fått följa med på denna resa!!! Ni är fantastiska och jag sänder här tusentals kramar och ser fram emot nya tider med er fyllda av livsglädje!!! Ni är underbara och du Elin…du är en krigare! KRAM❤

 4. Oj,oj så mycket ni tagit er igenom. Vilken resa. All kärlek till er alla och lycka framöver. Elin är fantastisk och ni som familj beundransvärda.
  kram från minken

 5. Tack för att vi fått vara med under eran resa ni är fantastiska och Elin är en riktig kämpe önskar er och Elin allt och att hon nu får åter gå till sitt mera vanliga liv tack för att vi fick vara med på eran svpra resa

 6. Elin fantastiska tappra flicka vad hon har kämpat sej igenom, när jag läser listan tåras mina ögon. Det är svårt för någon utomstående att förstå vad ni gått igenom. Tack för att vi har fått vara med er svåra resa. Vilken fantastisk stark familj ni är. Lycka till Elin.
  Kram Maggan

 7. Stort grattis Elin!! Det har varit en mardröm ibland att läsa här men oxå en örfil till cansern som bet sig fast i din unga kropp. Fantastisk att läsa att nu vänder denna resa, nu bär det av mot framtiden och allt som bara väntar på dig!!!

  Och till dig bästa Lotta, du slutar aldrig att förvåna,inspirera,beröra och locka mig till skratt även när livet är som jävligast,du är så speciell och jag är väldigt glad att ha dig i mitt liv, hoppas att jag får säga så för det är så jag känner. Stor kram till hela eran familj och nu sätter vi siktet högt, framtiden är Er/ mia

 8. Otroligt att Elin och ni har tagit er igenom allt detta. Så strongt. Och tack för att vi fått följa er i detta på avstånd. Du skriver så mycket klokt, jag försöker ta in det i min egen verklighet. Lycka till Elin. Kram.

 9. Så UNDERBART att höra. Ni har varit så starka igenom detta och det har varit stort för mig att få följa er resa och dina ord. Inspirerande! Stor kram till er alla!

 10. Hej hej finaste familjen. Vilken styrka, vilken sammanhållning. Vet inte vad man ska skriva, mer än att ni är fantastiska. Alla fyra, men särskilt lilla Elin. Vilken tjej. All lycka till er i framtiden. Kraaam Inger

 11. Vilken lång och stundtals tuff resa som nu äntligen når sitt slut.
  Elin, du har kämpat i med och motgång, precis som Din fantastiska familj – vi får inte glömma kisse 🐱 😜
  Nu börjar en ny period i Er fina familj ❤️
  Elin, Dig önskar jag all Lycka på Din fortsatta resa🌺

 12. Tack för att vi fått följa med på er resa.
  Tack för allt det har lärt mig.
  Tack för att du visat både skörheten och styrkan.
  Tack för din ärlighet.
  Önskar er alla allt gott.
  Kram

 13. Elin och Lotta!
  Tack för er öppenhjärtighet, för att ni visat på ett makalöst sätt hur man kan hantera en så ofattbar situation. Tack för att ni visat hur kärlek kan vara så viktig och stark genom att ni vågat vara svaga och öppna om det. Jag kommenterar ytterst sällan i bloggar men jag har kommenterat i denna flera gånger, den griper tag. Jag önskar dig Elin en fantastisk höst med massor av energi och kärlek. Och Lotta, jag önskar dig detsamma. Ni har varandra, de andra i er familj och era djur, massor av vänner och hur många läsare som helst som hejar på er och önskar er allt det bästa. Stor kram till er båda ❤️

 14. Tack för att vi fått följa Ert liv, att ni/du orkat och velat skriva så öppenhjärtigt om Er resa i denna hemska sjukdom.
  Er fina kärlek i hela familjen i ljusa och lite mörkare stunder.
  Önskar Er alla fyra det allra bästa nu och framöver.
  En särskild kram till dej och Elin

 15. Uff man blir andlös av din lista – men fantastiskt att det värsta är över! Fantastiskt att det finns dessa mediciner, vad de än må ställa till med. Nu får ni se fram emot höst och återhämtning och att leva på riktigt. Stor och varm kram till er! ** Milla

  1. Man tänker mest innan att det är alla dropp osv som är jobbiga, men det är biverkningarna som är det mest hemska. Att ligga på sjukhus och få sprutor går ju an, men alla smärtor är ju ett helvete. Kram Milla från Lotta ❤️❤️

 16. Elin
  Jag har följt dig från dag ett fram tills nu. Jag kan inte föreställa mig allt du och din familj fått gå igenom. Jag har sett en otrolig livsvilja och kämparglöd. Jag har fått dela era tårar och skratt. Jag har bett för dig och önskar dig allt gott. Jag hoppas att du får en fantastisk liv fyllt med kärlek och glädje. Lev livet och förverkliga dina drömmar. I de ligger din framtid!
  Kram 💛
  Marie-Louice

 17. Hej! Hittade din blogg för bara några veckor sedan, och så underbar den är!
  Och vilken stark, underbar dotter du har. Att något så styggt som cancer finns i världen överhuvudtaget är hemskt, men att det ska drabba unga är ännu värre. Skönt att det är "över" nu, och hoppas det får förbli så.

  All styrka och kärlek till dig, din Elin och resten av er familj!

 18. Så starkt och fyllt av kärlek, respekt och integritet. Ingen lätt balansgång.
  All lycka vackra ni, Elin med familj, både på utsidan och inom. ☀️🌻☀️

 19. Fantastiskt att läsa hur ni gång på gång tar er vidare och har förmågan att se framåt istället för att bli och älta saker. Lycka till med allt och tack att ni orkar dela med er av er vardag. Man läser och begrundar och så inser man igen att vara tacksam och ta tillvara de små sakerna i livet. Hoppas allt blir bra med er. Ni finns i mångas tankar och böner.

 20. Lycka till med eran framtid jag blir så glad att läsa detta även om man inte känner er så blir man på ngt sätt berörd o tänker på er.Stor kram till er alla.

 21. Så klokt skrivet att Elin ska ha sitt eget liv med allt vad det innebär och att du fortsätter att skriva o fota vad ni känner, gör och om livet som det är, upp och ner i bland.
  Mycket kärlek till er allihopa+Findus!!!

 22. Jag önskar er all lycka till och håller tummarna för er kämpe! Så stark och modig dotter, förstår att du är stolt. Kommer naturligtvis att fortsätta läsa din mail och ser framemot att få fortsätta följa ert liv utan sjukdomen. Kram Annika

 23. Kan bara säga WOW, vilken kämpe! Kan inte ens föreställa mig hur tufft det verkligen är att ta sig igenom detta som drabbad eller som familj. Stor kram till er alla!

 24. Lycka till Elin! Hoppas du får det riktigt bra med plugget och den linje du valt, att det blir roligt och stimulerande, önskar dig och hela din familj allt gott!

 25. Eline Hälsa och lycka till din familj, du är klar! Jag var orolig Elin och din familj och jag är glad att hon återhämtar sig. Jag skriver via Google översättare, nedeyus det inte röra upp i översättningen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *