Sista droppen och supersnöret

Klockan är sent och det har varit en lång dag, så fort Elin får ont så blir livet svårare, men jag känner mig stark nu. Idag var det äntligen dags för sista droppen, det känns fantastiskt. Elin fick ett dropp som heter cytofosfamid först, det får man två gånger om man har intermediär behandling i sin behandling för leukemi ALL. Tyvärr fick hon en allergisk reaktion på det och fick spruta i benet. Sedan fick hon sin sitt sista vincristin, droppet som hon farit så illa av. 21 stycken har det blivit bara av detta dropp. Hon har ju även fått en massa andra dropp men de är också över nu. Sedan kom hon hem svag. Orkade knappt trapporna och nu blir det tufft ett tag. Blodvärderna sänks, hon kommer troligtvis få feber och ska trappa ner på kortison som ger värk och äta lanvis/cytostatikatabletter i två veckor , in till sjukhuset varje vardag i två veckor och få injektion och håret faller av helt. Det är mycket på en gång, precis som det var i början på behandlingen hela tiden.
Jag och sonen gjorde ärenden och var i skogen och plockade svamp. Det var så himla mysigt att få vara med honom. Prata om smått som stort. Jag kan verkligen koppla bort och vara där stunden, oroar mig väldigt lite men jag ska sova hos Elin inatt för det känns lite bra nu när hon har ont och är svag.
Här har ni en bild på Elins supersnöre. Varje pärla betyder någonting, en spruta, ett dropp, fått blod osv hennes snöre är 3.5  meter. när man ser på det så förstår man alla behandlingar hon varit med om. Men nu är det bara två veckor kvar till vi går in i sista fasen och kommer få ett normalt liv igen. Det kommer ta tid innan Elin är stark igen ,men vi tar en dag i taget så är vi snart där.
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Sista droppen och supersnöret”

  1. Heja Elin! Känner ju inte er men har läst din blogg länge så känns ändå som jag känner er:) Tänker ofta på Elin och på hur starka ni är tillsammans!

    Kram kram

  2. Hej!
    Jag har följt hela er/Elins resa med sjukdomen och din blogg även innan hon blev sjuk så nu hoppas jag att hon snart kan känna att behandlingen är slut och att allt vänder snart. Ta tillvara på alla tillfällen att fira! Sista droppet sista cortisonet mm. Har några vänner med en son som fick cancer och när han tog bort sin knapp som alla dropp injicerades i så hade de en cancerfest för att fira att de vunnit över denna hemska sjukdom.
    Kram till er!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *