Livet känns fantastiskt snällt mot oss nu

 
 
Kruka och ljusstakar här, men haft ett tag 
 
Det är fuktigt i gräset och färgerna har börjat att ändra sig i naturen, min årstid är snart här. Höst. Men just nu njuter jag av att att sitta under en filt, dricka kaffe och beställt austinrosor som ska planteras utanför orangeriet. Ni är många som följt mig på instagram och sett att jag jobbat på lite sista dagarna. Det är mycket kvar , men vi har kommit långt. 
 
 
De gamla möblerna har jag fått av en granne. Jag har inte målat om dem. 
 
Min man målar staket. Han har tagit ner alla sektioner och står inne i skolan på dagarna. Skolan är på 600 kvm så plats finns det. Det tar sin lilla tid och när det torkar tar han en öl och kollar på OS. Det känns bra nu för oss. Elin har klarat sig från värsta smärtorna av vincristindropppen. Nu ska hon aldrig mer ta ett sådant, aldrig mer dessa smärtor. Kortisonet har trappats ner och det är tre dagar kvar med bara en halv tablett. Det vänder snart och svullnad och värk kommer försvinna. Hon får sova på nätterna och har slutat svettats och värken i benen är bättre. Det som återstår är blodvärden som kommer sjunka efter förra veckans behandlingar, troligtvis kommer Elin få feber osv. Men det är så lite kvar. Bara 8 dagar sedan underhållningsfas. 87% överlever, Elin finns här , hon lever. Hon är en av de 87 % man får aldrig tänka något annat. Varenda unge borde få överleva, ingen borde vara de 13 %. 
 
 
 
Livet känns fantastiskt snällt mot oss nu. Vi har klarat mycket och det har gett oss många prövningar och jag är stolt över dem. Cancern har gett oss närmare relationer med våra familjer och vi mamma, pappa och barnen är så tighta nu. Jag kommer få träna på att ut och jobba igen, hitta lite självförtroende och skapa mitt vardagsliv. Det ska bli så kul! Jag kommer också få hämta och skjutsa barn en hel del för här ute på landet går inte så många bussar. Jag ska snart fota reportage, blogga mer och ge er ännu mer inlägg, jag ska utveckla mitt företag och det sa bli härligt. Jag längtar så mycket. Det är mycket på gång och jag har viktiga möten framöver. 
 
Jag längtar  också efter tända ljus på kvällarna, jag längtar att elda en brasa, att sätta på mig sockar och tjocka tröjor och jag längtar efter att pyssla mer inne igen. Jag längtar efter alla de de där dagarna som kallas vardag, där man får gå upp på morgonen se barn åka till skolan. Det ska bli fint. Vardag är fint. Som en vacker gåva som man får vara rädd om. Den dagen när det händer något då förstår man att det som man tar som självklart är det bästa man har. Jag har alltid jobbat på det där med tacksamhet, jag kände det innan Elin blev sjuk och känslan nu är starkare. Alla finns här. Jag dricker mitt kaffe och ska snart ut och klippa gräset. Så tacksam.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

19 reaktioner på ”Livet känns fantastiskt snällt mot oss nu”

 1. Jag blir tårögd och får piggar på armarna när jag läser dina ord. Känslan kommer av att Elin är kvar och att ni blivit tighta men också för alla som drabbats och blivit en av de 13%. 😔
  Ser framemot att se vad du och ni tar er för framöver.
  Kram

 2. Vilka underbara bilder! Du skriver så fint och trösterikt, även om ni får uppleva både sorg och smärta på olika sätt! Det är så underbart att läsa hur du/ni hittar så mycket glädje i allt det svåra. Älskar också hösten…men ännu vill jag njuta av sensommaren och av alla blommor som jag plockar in och gör små stilleben av.
  Kramar
  Gunilla

 3. Efter kärlek är tacksamhet den känsla som vi mår bäst av!😊 Känns så bra att läsa att Elin inte behöver mer av det som gjort hennes så dålig, men varit så viktigt. Massa kärlek till dej och din fina familj.

 4. Du är så inspirerande. Och så stark. du är så öppen och ärlig mot oss läsare. Låter oss skratta och gråta med dig och din familj! Tack! Tack för glädje och sorg. Tack för blommor och trädgård. Tack för middagar och vin. Tack för en bra blogg!

  1. Tack Linda, tycker det är viktigt att dela hela livet så man förstår att man är inte mer än människa. Nu ska Elin bli stark och vi ska gå vidare, som vi längtat. Kram Lotta

 5. Tacksamhet är något som man behöver påminna sig om. 🙂
  Tack för en fin blogg, fina inspirerande och underbara bilder.
  Det gjorde att jag köpte hem blommor, plockade fina pinnar med mossa på när jag gick ut med hunden i skogen.
  Tack för att du och din familj, speciellt Elin, som delar med er om det ni går igenom.
  Massa kärlek till er alla!!!

 6. Vilken resa ni gör och snart är ni i mål❤️Är otroligt imponerad av er och hela familjen. Tror att ni är precis en sådan familj som klara allt det här, men samtidigt ska ingen familj behöva gå igenom cancerns helvete och man får hålla alla tummar och tår för att forskningen ska gå ännu fortare framåt och så småningom kunna hitta någon förebyggande "medicin" mot denna hemska sjukdom. Tacksamhet är något jag också försöker känna ofta, ofta. Tacksamhet bara över själva livet. Kämpa vidare fina och kram❤️

 7. Känner sån tacksamhet och får sådan styrka då jag läser din blogg, nu varje dag . Trots att det inte gick så bra för min dotter så känner jag ingen bitterhet utan gläds med er och Elin . Jag har mina 3 underbara barnbarn och en litet barnbarnsbarn efter min dotter . All styrka till hela er fantastiska familj och en extra stor kram till Elin.

 8. Det är såååå fint och känns så gott i hjärtat att läsa det här… Jag blir så rörd…
  Å ert orangeri bara älskar jag! Möblerna är underbara!
  Ha en riktigt fin kväll!
  Kramar Anna

 9. Så skönt att höra att det är färdigt med det värsta giftet (även om det ger bot) och att Elin ska slippa de smärtorna, önskar henne allt gott och nya krafter.
  Och så fint det blev ert trädgårdshus, så vackert! Och rönnbär kom jag på att det är fint att ta in, lyser upp vackert.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *