Köksträdgård före och en bit på väg

 
Jag vaknade idag och kände mig så glad för jag visste att jag skulle börja med utemiljön, tjohoo så kul! Som jag älskar sådana här projekt. Nu när Elin mår så bra så känns det ännu roligare. Kalle har målat inne i orangeriet hela dagen så nu är det bara fönster, lister och allt ute kvar. 
 
 
 
 
Jag har börjat med utemiljön, har delat in den i olika etapper för att det inte ska bli så mycket på en gång. Har det viktigaste hemma men köper lite i taget. Idag var det dags för ettap 1 utanför hönshuset. Började med att gräva bort gräset och sedan göra en liten rabatt i hörnet in mot växthuset. 
 
 
 
Det blev en ny liten hörna och bänken som min pappa byggt till mig som jag tycker väldigt mycket om. Här ska jag dricka kaffe hos hönsen. 
 
 
 
Sedan har jag stora buxbom som vi övervintrat i massor av år i klrukor men som nu fick flytta ner i marken. Imorgon behöver vi göra lite inköp som vi kan fortsätta med etapp 2 utanför entren och sedan göra klart denna delen. 
 
 
 
Så lite förebilder. Gillar förebilder för då känner man ändå vilken skillnad det blir. Jag älskar sten och grus , det blir så fint med det. Nu blir det sen middag i huset. Kalle lagar lövbiffgryta och jag ska ta och duka. Ha det bra mina fina läsare.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

10 reaktioner på ”Köksträdgård före och en bit på väg”

 1. Go kvällen!
  Å jag bara älskar alla era projekt och blir så inspirerad 🙂
  Håller på med en rund rabatt i trädgården jag med nu ser du 😉
  Inväntar svar från den lokala smideshandeln ang stålkanter till den. Det ska inte vara så jättemycket växter, mest grus och en bänk att vila på i skuggan ibland 😉
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

 2. Som vanligt blir jag alldeles grön av avund. 😀 Det blir alldeles underbart!
  Jag är ju sådan att jag älskar egentligen det där stadiet där man håller på mer än när man är klar. Det är så kul ju! Visst är det skönt att njuta när man är färdig men det är banne mig roligare att hålla på.
  Kram

 3. Hej Lotta.
  Mamma och jag tänkte göra en utflykt bort mot de västra delarna av Östergötland för att besöka någon trevlig trädgårdshandel. Vilken/vilka rekommenderar du? Gärna någon med en inspirerande och trevlig visningsträdgård samt något mysigt café.
  Tack på förhand.
  Kram Anna

 4. Blir faktiskt väldigt avundsjuk på er som har det så vackert.Här är det torka och vattnig förbjud vilket har gjort att min trädgård ser tråkig ut.Gräsmattan är bränd utav solen 😡 Bill inte alls vissa upp min trädgård längre

 5. Det är alltid bra för oss läsare åxå att se hur det såg ut före annars är det svårt att veta vad som är gjort. Det där blir allt en fin hörna. Minns bara hur hönsen krafsade ner i mammas land och hon kratta de igen, så gick det varje dag de var ute.Hoppas dina höns är lite snällare.
  Vad skönt att Elin är piggare nu. Lycka till med fortsättningen väntar med spänning
  Ha nu en fin mitt i veckan
  Kram Meta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *