Äpplekladdkaka

 

Igår fixade Elin en enkel och supergod äpplekladdkaka. Tänkte vi skulle tipsa om den nu när det finns så mycket äpplen i trädgården. Vi valde att ha vaniljsås till. 

 

 

 
Kakfat och stor tillbringare Ib laursen gammalt här, muggar här, assietter Mateus från olika affärer,  glas Ikea, liten kanna från Gamla Linköping
 

(Recept från tidningen Hembakat)

10–12 bitar

 3 ägg

4 ½ dl strösocker
200 g smör, smält
3 ¾ dl vetemjöl
1 ½ msk vaniljsocker
2–3 äpplen

GÖR SÅ HÄR

 

1.  Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ihop ägg och socker och tillsätt det smälta, varma smöret.

2. Tillsätt mjöl och vaniljsocker och rör ihop allt till en slät smet. Skala och riv äpplena och blanda ner det i smeten.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–35 min. Den ska fortfarande vara lite kladdig (men inte lös) i mitten när den är klar. Vattniga äpplen kan ge lite längre gräddningstid. Känn med en provsticka när kakan är klar beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan kallna innan servering.

  

 
 
 
Man kan tycka att det är lite mycket socker i kakan, men om man fikar så sällan som vi gör så tycker jag det är helt ok. Så ett litet tisdagstips. Idag ska Elin till sjukhuset för injektion ( 4 st denna veckan, de sista) och vi får huset städat. Resten av tiden ska jag vara ute och plantera häck. 
 
Ha en fin dag!
 
Kram Lotta
 
…………………………..
Mer bakning hittar du här om du scrollar neråt

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Äpplekladdkaka”

  1. Mmm…Elins äppelkaka det lät smarrigt, får bli till fredags fikat 😉 vackra bilder lotta…man blir helt "glad i hela kroppen" som nån sade så klokt/kram på er/

  2. Åh vad kul att du la ut det, tack!! Ska testa och göra en kväll nu. Har en liten nervös 7-åring som börjar 1:an imorgon så det här blir nog bra då!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *