Dvärgliguster, plantera häck

 
 
 
Idag har jag planterat ner dvärgligustern. Den kommer bli ganska låg och tätt. Dessa plantor är rotade i krukor så de kan man plantera året runt, annars är det bra att sätta häck på våren och hösten. 
 
 
Liguster finns i en hög variant men jag tycker att dvärgvarianten kommer bli bättre här. Gruset ska jag fylla på och få komma ut till kanten sedan blir det köksträdgård med flis på andra sidan så inget gräs växer in i häcken. 
 
 
 
Liguster är också en tacksam variant av häck som passar alla jordar och behöver inte så mycket omsorg. Sedan är det ju så att här på landet och runt vårt orangeri är det inte så skitnoga med allt. Hade jag bott i ett villaområde i stan kanske jag tänkt på ett annat sätt. 
 
Nej nu ska jag ut och gå med min vän Helena så nu är det bäst jag slutar. Har jobbat i trädgården sista tiden och gått promenader men ska börja springa igen när Elin börjar skolan och jag får egna dagar hemma. Känner mig ändå bäde stark och glad och det är viktigast för mig.
 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

9 reaktioner på ”Dvärgliguster, plantera häck”

  1. Jag håller med Tomas Ledin "Sommaren är kort…" Önskar att vi hade mer av trädgårdsväder här. Det känns som om det var ett tag sedan du hade med bilder på Findus. Han kanske inte vill bli fotograferad. Kul om du hade med lite fler bilder på han.
    Kram från mari-anne o pixie (ragdoll)

  2. Så fint det blir Lotta! Och jag gillar din inställning till livet. Drivet, att skapa sitt eget liv så som man själv vill ha det, med en positiv inställning och lite "det blir som det blir" och även om det inte alltid blir precis så som man har tänkt så blir set bra ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *