Rabatten före och efter

 
Ska försöka satsa lite energi på mina rabatter i år. Började redan förra året med utemiljön och med att lägga sten men nu ska jag även anlägga en stor rabatt nere i trädgården. Pratade med min granne igår som har grävmaskin och ska komma och gräva. Förra året hanns det aldrig med, men nu så hade han tid. Tjohoo så kul. Har redan planerat vad jag ska plantera. 
 
Vi har inte köpt några växter till vår trädgård förutom några träd, lökar och de vi har krukor. Allt annat har jag fått hämtat i andra trädgårdar, men nu ska jag planera en egen stor rabatt och det ska bli så kul! Igår var första gången på 16 år som jag åkte och köpte perenner. 
 

 
 
Så här blev det och nu ska det få växa till sig och så får jag fylla på för jag vill ha så allt är marktäckande och jag slipper hela tiden att rensa ogräs. Har även använt mina plåtkanter som min granne ordnat till mig ( skulle du vara intresserad så kan du maila mig så kan du få hans tele, han skickar inte utan hämtas på plats)
 
 
Så här såg det ut när jag hade börjat rensa lite, då syntes det knappt att det var ett land. 
 
 
Bra jord är också ett tips. Det till höger är ett specialjord som jag använder till mina sommarblommor i krukor osv. Det är redan gödslat och håller i ca 4 månader med rätt phvärde. Lite dyrt kanske men toppenbra, jag köpte mina säckar på Sjöviks blommor utanför Linköping. Till mina rabatter har jag billig jord och så gödslar jag med koskit från bondgården. 
Kram Lotta
 

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

5 reaktioner på ”Rabatten före och efter”

 1. Kommer att bli underbart fint! Jag gillar trädgårdsarbete och har rätt stora rabatter, men de är perennarabatter som mest sköter sig själva. På våren gödslar jag med hönsskit och tar bort skräp sedan rensar jag lite och så gödslar jag lite till i juni och efter det för de växa. Blir det för torrt så vattnar jag, men mest får det vara ifred. Nu skall jag gräva upp en rabatt som blivit allt för vildvuxen och omorganisera den😊 Jag kör också på den linjen att allt ligger tätt så att det inte kommer så mycket ogräs, för jag vill hinna njuta av rabatterna också och inte bara krypa efter ogräs😉det är jag för lat för😂 Lycka till med dina rabatter och ha det bäst❤️

 2. Snyggt jobbat, Lotta! Och perenner sköter sig bra själva…Tätt… tätt…
  Synd man inte bor nära din händige granne! Hade absolut velat köpa av de fina kanterna.
  kram i vårsolen! Lena

 3. Vad läckert i skottkärran så det där blir nog toppen. bra med stålkant runt alla land mot gräs. Vad härligt att kunna be grannen om hjälp med grävningen för det är jobbigt för hela kroppen. Låter som du kommer att få en fin sommar att titta på i år.( det funkar inte med komihåget på din sida)
  Ha det gott i slutet av veckan
  Kram Meta

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *