En dag med cancer och One Direction

Du vaknar tidigt och sprudlar, det känns som öronen ska gå av på mig för du pratar så mycket och längtar så mycket att vi ska åka. Sedan drar vi till Göteborg och checkar in på Scandic kl 13. I samma stund vi kommer till hotellet så kommer ett mail från Ullevi. ” Kom förbi så ska vi försöka byta dina ståbiljetter till sittbiljetter” jag mailade dem dagen innan om hennes cancer och att vi inte kommer kunna delta hela tiden om vi inte kan byta biljetterna för Elin orkar inte stå så länge pga av ork och ont i leder.
När jag går gatan bort sitter det unga förhoppningsfulla tjejer på rad med sina kompisar och föräldrar och väntar på att komma in. Det känns sådan stämning och glädje. Det andas frigörelse, fest, leva livet. Jag gråter….på hotellet har min Elin bäddat ner sig i sängen för att sova, för orka, det känns orättvist men det hjälper inte att känna så. Bara släppa ut känslorna.
I kassan på Ullevi sitter Linda, min ängel. Hon byter våra biljetter och jag får lägga 300 kr skillnad. Bästa sittbiljtterna säger hon. Jag fortsätter gråta så de får hämta papper. En annan människa bryr sig om oss och vi får sittbiljetter och kommer kunna vara med på hela konserten. Min Elin ska få känna sig som vilken 16 åring som helst. Ullevi äger.. vill jag skrika!
När jag kommer tillbaka på hotellet blir Elin så glad och peppad så hon vill sminka sig och längtar ihjäl sig och kan inte sova en minut till. Sminket delas med cancermediciner. Jag tänker på att det var inte så många månader sedan hon stod och sminkade för reportagebilder. Det har hänt så mycket och ibland har jag svårt att förstå.
Så äter vi middag och går på konsert. Precis som alla andra. Vi sjunger, dansar och känner oss lyckliga. Elin säger att det bästa dagen i hennes liv.
Jag ser ingen mer tjej där utan hår eller med mössa i hennes ålder, men hon står där. Stolt! Hon kommer alltid vara den hon är, ovasett hår, svullnad, biverkningar av medicin som prickar osv. Hon ger mig sådan glädje.
Efter konserten vandrar vi hem till hotellet igen och somnar på fläcken och sedan åker vi direkt hem nästa dag. Vi gjorde det igen, vi sket i cancern och levde som vanligt. Så underbar kväll. Imorgon är det benmärgsinjektion i ryggmärgen och lite annat, men det klarar vi hur bra som helst, nu har vi One Direction och en fin upplevelese med oss. Fuckcancer!
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

76 reaktioner på ”En dag med cancer och One Direction”

 1. Kära ni så bra att ni kunde åka! Och att ni fick möjlighet att kunna vara med hela konserten, toppen! Vilken kämpe ni har i Elin. Kram från en annars ganska anonym läsare.

 2. Hej fina ni!

  Jag är så glad för er skull, att ni kom iväg och kunde genomföra det där efterlängtade. Jag blir samtidigt så ledsen för jag känner så väl igen situationen. För många år sedan nu var det jag och mamma som försökte få livet att vara så normalt som möjligt för min lillasyster som var 18 år och cancersjuk. Cancer gör livet till en oförutsägbar bergochdalbana… FUCK CANCER!
  Kramar i massor!

 3. Hej Lotta och hejja Elin!
  Är så otroligt imponerad av din dotter och av hur du som mamma hanterar hennes diagnos. Jag har en dotter i samma ålder och en syster som överlevt sin cancer, så jag vet vad du går igenom.
  Hoppas Elin Fucks Cancer Big Time!!!
  Kram Katja

 4. Hej Lotta och Elin!
  Jag ryser och får tårar i ögonen av det fina du skriver Lotta.
  Jag kan se dig framför mig, du generösa goa fina Lotta som gör så mycket gott för så många, där du på naturligt och enkelt beskriver vad som sker med runt Elin och hur man genom mänsklig värme gör Elins dagar till bra dagar.

 5. Vad glad man blir och läsa din blogg trots att tårarna rinner….
  fantastisk dotter och mamma och resten av familjen också såklart men Elin you are amazing! Kram och FUCK CANCER

 6. Tårarna rinner på min kind! Vet vad ni går igenom. Som ni kämpar på, jag är grymt imponerad. Jag känner inte er men ville bara säga detta.
  Kram och varma hälsningar BrittMarie

 7. Men nu sitter jag ju här och bölar. Igen! Så fint och så härligt att ni kunde vara med på hela konserten tack vare att de ställde upp! Heja Ullevi! Och så coolt att hon vill dela med sig av bilder när hon står utan hår!!! Hon är grym!

  Kram Lena

 8. Blir så glad att läsa om er fina resa och tårarna trillar när jag läser om att ni fick hjälp att byta biljetter så Elin fick uppleva hela konserten. Härligt!
  #fuckcancer

 9. Blir så otroligt berörd av er, så fina, så lika, så ärliga och äkta. Kan bara föreställa mig, om ens knappt det, vad ni går igenom men ni om några kommer att fixa det här. Underbara fina ni, inifrån och ut, utifrån och in. Fuck cancer!!!

 10. Bilden med Elin där hon står och sminkar sig inför konserten den gick rakt in i hjärtat….tårarna rinner och en blandning av sorg men ändå mest, låter konstigt kanske: glädje. Tänk ändå: ni var där. Helt galet, fantastiskt bra! Förra året var jag med mina döttrar på konserten här i Stockholm. Nog svängde det allt 🙂
  FUCK CANCER! Kramar. Viktoria

 11. Underbart att ni kunde genomföra det ni hade planerat! Så strong Elin är – och du också! Varma kramar till er båda och övriga familjen.

 12. Vad vacker hon är, din dotter. Du skriver så starkt att mitt mammahjärta gråter. Jag tror att det finns en Gud som hör våra suckar.

 13. Ögonen tåras så jag knappt kan läsa! Så underbara ni är och jag önskar att fler hade en sådan mamma som du. Ni kommer sparka cancern i rumpan!
  Massor av kramar!

 14. Tycker Elin har så vacker huvudform, hoppas hon bär sjal för sin egen skull och inte för oss runt om kring.
  Konserter i all ära, men er gemenskap är fantastisk.
  Njut av de lyckliga stunder ni har, för en berg och dalbana lär det bli. All styrka till dina båda barn och man och till dig också naturligtvis 💪🏼 vi hoppas på en sommar med sol ,värme, god mat, bra svar på proverna och lite jobb. Hälsningar från ett regnit Luleå

 15. Sitter och myser med min underbara son Styrbjörn 11 år över en kopp kvällste.Läser om Er och tårarna sprutar.Jag gråter hejdlöst,för jag är bara tvungen. Men sen känns allt tunga och jobbiga som om det försvann.Jag samlar mig och fortsätter se framåt. Det känns lite lättare och ljusare på något vis.Styrka, sammanhållning och glädje i Ert Ullevi-besök gör mig glad!

 16. Heja er och heja Elin, vilken kämpe! Så roligt att ni kunde genomföra resan och få gå på konsert. Fantastiskt!
  Hoppas det går bra imorgon!
  Kramar

 17. Hej, jag har följt din fina Blogg i MÅNGA år, men har aldrig kommenterat (tror jag) Jag måste bara få lämna några rader…jag känner så med er…jag kan inte sätta mig in i eran sits alls (och det ni nu går igenom), men jag är så glad att ni är så positiva trots allt. Själv skulle jag nog aldrig klara det är jag rädd för?

  Och fina Elin <3 Vilken tjej! Vilken förebild för andra sjuka barn och ungdomar. Heja, heja henne!! Är så glad för hennes skull att hon kom iväg och att det löste sig med sittplatser. Ditt inlägg går rakt in i hjärtat…och då man har egna barn är det oerhört svårt att inte bli ledsen och rörd.

  Ja, hoppas jag inte skriver/säger något olämpligt…fast jag jobbar med psykiskt sjuka ungdomar, så vet jag inte vad jag törs skriva och inte för att det inte ska tas fel?

  Varmaste kramar till er alla, men en extra stor och varm kram till den modigaste tonåringen jag någonsin sett och läst om <3 Du är så vacker Elin!

  //Linda

 18. Hej!

  Jag fick för dryga veckan sedan reda på att min pappa har cancer-långt gången och snart får vi veta hur illa det är. Det är ett helvete, jag hatar cancer. Kan inte föreställa mig att leva med det men det är inte heller lätt att vara anhörig.

  Precis som du beskriver – att glömma cancer för en stund. Dem stunderna är obeskrivliga. Jag har inte haft dem med pappa än, men tillsammans med min sambo. De är värdefulla för att orka kämpa vidare.

  Lider så oerhört med er <3 FUCK CANCER!!!!

 19. Hejsan! Du skriver så fint om eran vardag o om hur ni kämpar. Tårarna kom när jag läste att Ullevi fixade era biljetter o att Elin orkade hela konserten. Håller alla tummar för bra värden för Elin o att behandlingarna går bra! Stor kram

 20. Heja heja, vilket team ni är! Er berättelse och dina ord berör enda in i de djupaste vener i kroppen. Jag sitter med en stor klump och gråten i halsen men samtidigt med ett stort och varmt leende på läpparna. Livet… Denna fruktansvärda och fantastiska varelse. Kram på er!

 21. Jag vet precis den underbara känslan när man ser att dom man älskar är lyckliga för stunden och glömmer sin cancern. Min sambo går just nu igenom behandling för cancer och jag försöker göra det lättare för honom genom att finnas till och hitta på lite trevliga saker i lagom dos. Vad fint du berättade om er resa det berörde mig väldigt starkt. Kram till Dig och Elin

 22. Fantastiskt fin läsning trots att tårarna rinner då jag läser. Ni är oerhört bra på att ta dagen och att njuta då tillfälle ges och då orken finns där för Elin.
  Fortsätt all styrka till er och det här kommer Elin att fixa tillsammans med er <3

 23. Ååå bästa bästa….♥
  Sitter på jobbet o tårarna rinner…
  jag är så glad att ni gjorde det!
  Å hon är så otroligt vacker…med eller utan hår, trots svullnad…och ni är så himla lika!
  Heja heja jiiiises vad starka ni kommer vara då det här är över. Det kommer inte finnas fler berg att bestiga…. då kommer det bara vara en enda räkmacka sen genom livet….Tusen kramar o pussar till er!
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 24. Har tittat in hit flera gånger i veckan då jag fastnade för erat vackra hus och miljön ni bor i. Har även fortsatt läsa för du trollbinder mig otroligt mycket i ditt sätt att uttrycka sig i text. Fick tårar i ögonen när jag läste detta. Din dotter är så otroligt stark! Håller alla tummar och tår för att allt ska gå bra. Fint av dig att dela med dig för jag tror dina ord hjälper många. Massa lyckokramar!

 25. Vilken kämparglöd ni har!. Ni är helt underbara!. Jag önskar er alla Lycka av hela mitt Hjärta!. <3 Din blogg är så intressant att följa Lotta!. Ni får ha det så bra!.<3

 26. WOW! Respekt!! Jag var också där, det var helt fantastiskt. Så glad att Elin också fick uppleva det, hade varit roligt att träffa er! Massvis med styrkekramar till er!

 27. Blir så sjukt inspirerad av din dotter, vilken tjej! Om jag hade varit hon så hade jag nog aldrig orkat det! Förbild! <33 Kram!

 28. Vad fantastiskt att läsa och roligt att ni kom med 🙂 jag kom in på din blogg av en slump. När jag läser om benmärg så blir jag påmind av min pappa som just nu väntar på en donator för att få benmärg. Är det samma för din dotter? All lycka till er. Kram

 29. Shit !! Blir då berör av att läsa detta. Vilken krigare! Blir glad och upprymd i mina känslor att alla dom som hjälpte er förstår vad det lilla som gjorde betydde för er. Du är en sann inspiration och motivations källa. Kämpa på fina du!! Fuck cancer!!!!

 30. Jag vill tacka dig. Jag är så tacksam över att jag fick se din vackra dotters glada ansikte trots hennes fruktansvärda sjukdom. Jag har bara läst detta inlägg än så länge men tänker lusläsa den här bloggen.

  Jag önskar er all lycka och glädje i framtiden och skickar ut positiv energi till er familj.

 31. Jag fick rysningar och tårar av denna texten. Så himla fint! Jag var själv på konserten, helt magisk. Så glad att Elin fick en sådan fin kväll. Ta hand om er!

 32. Det är måndag 29/6 2015, klockan är en minut i tolv och här sitter jag med tårar som rullar ned för mina kinder. Jag har precis läst inlägget ovan, om er resa till Göteborg för att se One Direction och jag kunde inte vara gladare för er skull. Vilken upplevelse och vilken fin gest av Ullevi att förnya era biljetter så Elin kunde vara med hela konserten.
  Sånt här gör mig alldeles varm inombords och så enormt stolt och glad. Kommer lägga till er blogg som en favorit och fortsätta följa Elins kamp och er vardag. FuckCancer!!

 33. Ryser i hela kroppen. Tårar i ögonen. Gud så underbart att hon fick vara med och uppleva det här, trots sjukdom! Fortsätt vara starka, det här kommer ni att klara!! <3

 34. Blir så glad att läsa att ni fick en härlig dag tillsammans! Att personalen på Ullevi lät er byta till sittplatser! Att ni fick leva normalt åtminstone för en stund! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *