Det blir en bra dag..

Efter en promenad med min vän runt stora byn så åker jag hem och tar tag i livet igen. Jag städar och dammsuger och köper fiskekort. Ikväll ska vi fiska och äta picknickmat. Det går inte gräva ner sig varje dag, man orkar inte, vi är inte en sådan familj. Igår grät jag konstant nästan hela dagen, en tung dag men också massor av glädje över att Elin orkar små betydelsefulla saker och för att min son åker iväg på killfest och får ha kul.
Jag dammsuger golvet, Elins hår ligger som en matta överallt, jag klarar det idag. Igår satt vi ute och grät tillsammans i den vackra sommarkvällen när det föll av. Syrenen blommade, kvällen var varm och där satt min dotter och samlade sitt hår i fina toffsar. Min man lagade mat med kärlek, det var hans sätt att sörja. Så kramades vi, drack rose och åt en fin grillmiddag som ett avslut på en tung dag.
Vi går vidare och det här kommer gå bra. Måste få ha dagarna när livet känns som ett helvete för att dagen efter inse att det finns massor fint att njuta av. Livet får vara bergochdalbana och det är helt okej. Jag väljer oftast glädje och när jag gör det får jag frågan, ”tänk på att vara ledsen också”. Till dem vill jag bara säga, man behöver inte oroa sig över att vara ledsen, man ska istället se till att få vara glad. Det är vad man behöver just nu. Tårarna lär komma av sig själv, alla känslor när man knappt sitter ihop osv. Gråta gör man hela tiden när man vill, istället gäller det att få vara glad de stunder man orkar.
Så idag känner jag mig stark igen, vi åker och fiskar ikväll och tar en picknick. Det blir en bra dag, jag väljer glädje, vi har varandra, vi håller ihop, det viktigaste har vi. Håret är nu snart ett minne blott och vi har klarat av den processen, det faller …det är bara hår , jag tror jag sörjt färdigt över det. Det blir en bra dag…
Kram Lotta

Kommentarer

Tack för din kommentar, den publiceras efter granskning.

15 reaktioner på ”Det blir en bra dag..”

 1. Dessa dagar då man bryter ihop måste komma då och då, på något sätt får man ny kraft efter det.
  Härligt att er familj är som den är, det hjälper er säkert massor. Tänker på er. Kram Helena

 2. Ni är bara helt fantastiska, vilken sammanhållning!! Klart att ni är ledsna ibland, det måste pysa ut lite då o då, men ni är så starka i ert familjeband, så ni klarar detta så BRA, det gör också mycket för Elin så klart. Tänker på hennes vackra långa hår, sorg så klart, men det kommer tillbaka!! Tänker på ER. Ha en fin helg…KRAMAR!!

 3. Du skriver så klokt och eftertänksamt, du borde någon gång i ditt liv skriva en bok. Genom åren har du fått mig att bli bättre på att inte bry sig så mycket om små saker utan ta vara på allt det vackra. Tack! Fånga dagen är ju något man brukar säga och det är nog just det vi måste göra, fast jag skulle vilja säga fånga ögonblicken i stället. Hitta glädjen och det vackra i det lilla.
  Önskar er många vackra och glädjefyllda ögonblick.

 4. Hej vännen!
  Bara skickar en kram….
  Ni är så fina och jag är så glad att hon orkade gå på sin avslutning.
  Hoppas ni har en fin kväll och att solen värmt er i dag!
  Kraaaaam

 5. Hej! Lotta, du är ju en energiknippe hela du, men det har jag ju sagt förut. Förstår var ni är med om för skit, har delat min bästa väns liv, som har en dotter på 16 som fick en tumör i hjärnan sommaren 2013. Så tuff tid för dom med operation och lång sjukhusvitselse. Vi stöttar på bästa vis. Nu är skiten tillbaka. Jag försöker på alla vis att vara så positiv som du är, för jag tror ju verkligen på det. Hujedamig säger jag bara. Säger bara Fuck!!!!! Stor kram på er, ni fixar det här❤️

 6. Hej Lotta.
  Vill bara börja med att säga att jag tänker på er och skickar styrka genom varje tanke till er, jag följer er och känner med er.
  Jag är själv inte så gammal, 25 år, borde vara den bästa tiden i mitt liv, men det är det inte. Jag är deprimerad (ingenting jämfört med vad din vackra dotter går igenom. Men min terapi är genom dig, du ger mig energi genom dina inlägg, du får mig att se på livet med andra ögon istället för genom depressionen. Förstår du då vilken människa du är? Hur du kan sprida positiv energi och kärlek genom din blogg? Utan att ens ha träffat dig. Tack, ett himla stort tack och 1000 kramar.

 7. Du skriver så fint om det tunga och sorgliga. Och ni verkar ha mycket klokskap och kärlek som bär er igenom detta. Jag önskar er verkligen all lycka och hopp om snart tillfrisknande! Kram, Loo

 8. gråta är en bra väg till läkning och du beskriver så fint er resa tillsammans med hur känslor rör sig i oss när vi befinner oss i sorg samtidigt som vi befinner oss i ögonblickets glädje…styrkekramar till er alla <3
  kram Åsa

 9. Jag är så förfärligt ledsen för er skull – förstår att ni har känslorna utanpå både nu och då. Att orka vara glad är en fantastisk styrka och att våga deala med svåra känslor och tårar likaså. Många stänger ju bara av istället. Din styrka är imponerande. Ta väl hand om er….
  Kram Happyvardag

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *